Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μποστάνι στην ταράτσα: έλα να μάθουμε!

του Άντυ Παξινού Wikiκαλλιέργεια, φυσική καλλιέργεια, Φυσικό Αγρόκτημα Κορωπίου, μποστάνι στην ταράτσα, αστική κηπουρική, Παναγιώτης Μανίκης, Άντυ Παξινός

Οποιαδήποτε τσιμεντένια επιφάνεια μπορεί να μεταμορφωθεί πολύ εύκολα σ' ένα μικρό περιβολάκι με την κατασκευή ενός μποστανιού! Αμ' έπος αμ' έργον: Την Κυριακή 15 Μαΐου, στις 11 το πρωί, το Φυσικό Αγρόκτημα Κορωπίου προσκαλεί έμπειρους και επίδοξους κηπουρούς σε ένα εργαστήριο ταρατσοκαλλιέργειας.

Εκεί θα σας δείξω πώς οι κοινές βεράντες, πυλωτές και ταράτσες μπορούν να μετατραπούν σε μικρά φυσικά αγροκτήματα που παράγουν αγνή, καθαρή και φυσική τροφή. Κάπως έτσι θα αρχίσουμε να τρεφόμαστε καλύτερα και θα χαρίσουμε στην πόλη μας λιγότερους ρύπους και περισσότερο οξυγόνο!

Το φυσικό αυτό αγρόκτημα είναι ένας ξεχωριστός χώρος, τον οποίο οι ιδιοκτήτες του - μελισσοκόμοι - είχαν στόχο να διαμορφώσουν σε τόπο χαλάρωσης και παραγωγής αγνής τροφής. Δύο στοιχεία που όλο και σπανιότερα συναντάμε στις μεγάλες πόλεις, αλλά παραμένουν άκρως σημαντικά για την υγεία μας. Θέλοντας, λοιπόν, να μοιραστούν αυτό το όραμα, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου φυσικής καλλιέργειας Παναγιώτη Μανίκη, κατάφεραν να διαμορφώσουν ένα «σχολείο» αυτάρκειας και συνεργασίας.

Χάρη στους παθιασμένους για τη φυσική καλλιέργεια εθελοντές και τα συνεχόμενα πρακτικά εργαστήρια, τα πρώτα αποτελέσματα είναι πλέον φανερά και το αγρόκτημα έχει σχηματίσει ένα μοντέλο προς μίμηση.

Πέρα από τα χρήσιμα που θα μάθουμε μαζί, από το αγρόκτημα θα μπορείτε να προμηθευτείτε σπορόφυτα, μεγαλωμένα χωρίς χημικά λιπάσματα, και ειδικές ποικιλίες για καλλιέργεια σε παρτέρια και γλάστρες. Η είσοδος, ασφαλώς, ελεύθερη. Επίσης θα στρωθεί κοινό τραπέζι - ο καθένας μαγειρεύει και φέρνει ό,τι του κάνει κέφι! 

Διεύθυνση κτήματος: Θερμοπυλών και Αγίου Ιωάννου 70, Κορωπί (κοντά στο μέσον της Λεωφόρου Βάρης - Κορωπίου)

Τηλ. επικοινωνίας: 695 50 48 511

Περισσότερα για την εκδήλωση και τη δράση του Αγροκτήματος, στη σελίδα του στο facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Άντυ Παξινού

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'