Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

11 χρόνια Φεστιβάλ Οινοξένεια

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μπισκότα σαν brownies, γεμιστά με καραμέλα

της Κατερίνας Ταβουλάρη Συνταγέςμπισκότα, σοκολάτα, brownies, καραμέλα, σπιτικά μπισκότα, Αθηνά Πάνου, sugarbuzz, βιβλίο Cookies

Το βιβλίο Cookies της Αθηνάς Πάνου, που πρόσφατα έμαθα πως είναι και γνωστή foodblogger (sugarbuzz.gr), είναι η χαρά κάθε μπισκοτούς. Τον τελευταίο καιρό δεν φεύγει ούτε μέρα από τον πάγκο της κουζίνας, έχω δοκιμάσει ήδη τις περισσότερες συνταγές της - αν τηρήσεις ποσότητες και οδηγίες, όλες πετυχαίνουν! Γλυκά, αλμυρά, μαλακά ή τραγανά, όλα είναι τόσο λαχταριστά... Όταν έρχονται στο σπίτι φίλοι, είναι το καλύτερό μου, ξεφυλλίζω μέχρι να αποφασίσω ποια συνταγή ταιριάζει στην περίσταση. Τις προάλλες ετοίμασα τα σοκολατένια μπισκότα που μοιάζουν με brownies και έχουν γέμιση καραμέλας. Εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγα λεπτά!

photo: Κατερίνα Ταβουλάρη
photo: Κατερίνα Ταβουλάρη

Μπισκότα σαν brownies, γεμιστά με καραμέλα

Υλικά:

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι
  • 2 αυγά
  • 160 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας

Εκτέλεση

Για τη γέμιση:

  • 1 ζαχαρούχο γάλα

Αφαιρείτε τη χάρτινη ετικέτα από το κουτάκι του ζαχαρούχου. Βάζετε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας με νερό να βράσει και, μόλις αρχίσει ο βρασμός, τοποθετείτε προσεκτικά το κουτάκι και φροντίζετε να καλύπτεται με νερό. Κατόπιν χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια. Χρειάζεται περίπου 2 ½ ώρες ώστε το γάλα να μετατραπεί σε καραμέλα. Κατά διαστήματα ελέγχετε την ποσότητα του νερού και, σε περίπτωση που μειώνεται, προσθέτετε κι άλλο ζεστό νερό, για να μη διακόψετε τον βρασμό.

Όταν περάσουν οι 2 ½ ώρες, αποσύρετε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, αφήνετε αρκετά λεπτά και μετά βγάζετε το κουτάκι με τη βοήθεια μιας λαβίδας. Περιμένετε να πέσει η θερμοκρασία του αρκετά και μετά ανοίγετε. Μπορείτε να το κάνετε την προηγούμενη μέρα από την οποία θέλετε να φτιάξετε τα μπισκότα.

Για τα μπισκότα:

Τεμαχίζετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την λιώνετε μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αφού λιώσουν, αποσύρετε το μπολ ώστε να πέσει η θερμοκρασία.

Ανάβετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, και στρώνετε λαδόκολλα σε δύο ταψιά. 

Μεταφέρετε το σοκολατένιο μείγμα σε μαγαλύτερο μπολ και ρίχνετε τη ζάχαρη, την εσάνς βανίλιας, τα αυγά και το αλάτι, ανακατεύοντας γρήγορα με έναν αυγοδάρτη. Συνεχίζετε με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε κουταλιές στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους (ίσως χρειαστεί να μπει η ζύμη για 15’ στο ψυγείο).

Ψήνετε (στην ίδια θερμοκρασία) για 12 με 13’. Αφήνετε τα brownies να κρυώσουν καλά πριν τα κολλήσετε μεταξύ τους με καραμέλα.

Βγαίνουν περίπου 18 τεμάχια, δηλαδή 9 σάντουιτς.

* Η Κατερίνα Ταβουλάρη είναι φίλη-αναγνώστρια του bostanistas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'