Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Στη Θεσσαλονίκη η πρώτη Gourmet Olive Exhibition

WikiGourmet Olive Exhibition, ελαιόλαδο, έκθεση, έκθεση ελαιολάδου, Θεσσαλονίκη, Lab'Attoir, Μάγια Τσόκλη, Ελένη Ψυχούλη, Βασίλης Καλλίδης, Βασίλης Φραντζολάς, Γιάννης Καρβέλας, Μίνα Αποστολίδη, γευσιγνωσία

Στη Θεσσαλονίκη οι ετοιμασίες για την πρώτη έκθεση «Gourmet Olive Exhibition» βρίσκονται στην τελική ευθεία, καθώς πρόκειται να ανοίξει πόρτες και να δεχτεί το κοινό, επισκέπτες, επαγγελματίες και παραγωγούς ελαιολάδου, στις 20, 21 και 22 Μαΐου, στο «Lab’Attoir», τον νέο χώρο πολιτισμού στη δυτική είσοδο της πόλης, στα Παλιά Σφαγεία.

Τα οφέλη των επισκεπτών της ουκ ολίγα: θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα αποκλειστικά ποιοτικά προϊόντα ελλήνων παραγωγών εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, ελιάς, προϊόντων delicatessen, αρωματικών φυτών και βοτάνων, καθώς και προϊόντων προσωπικής περιποίησης με βάση το ελαιόλαδο. Παράλληλα οι διοργανωτές, πάντοτε με κεντρικό άξονα το ελαιόλαδο, έχουν προγραμματίσει μια κατατοπιστική επιστημονική ημερίδα, bar γευσιγνωσίας ελαιολάδου και ελιών, σεμινάρια, μαγειρικές επιδείξεις και βραβεία κοινού. Τα τελευταία αποτελούν κορυφαίο γεγονός, καθώς οι επισκέπτες της έκθεσης, καλούνται όχι μόνο να δοκιμάσουν αλλά και να αξιολογήσουν τα καλούδια των παραγωγών. Τα πιο αγαπημένα τους θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή απονομής των βραβείων κοινού.

Άλλωστε, όπως δηλώνεται εξ αρχής, στόχος της Gourmet Olive Exhibition είναι να εδραιωθεί ως η σημαντικότερη ελαιοκεντρική εμπορική έκθεση στην περιοχή προσφέροντας προστιθέμενη αξία στους παραγωγούς και στα προϊόντα που συμμετέχουν, ενημερώνοντας και εκπαιδεύοντας παράλληλα το κοινό, επαγγελματίες και καταναλωτές.

Έκαστος στο είδος του. Οι συμμετέχοντες στις δραστηριότητες της έκθεσης, θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να απολαύσουν σε συντονιστικούς ρόλους τις κυρίες Μάγια Τσόκλη και Ελένη Ψυχούλη, να ενημερωθούν για θέματα υγείας και διατροφής από τον Δρ. Προκόπη Μαγιάτη και την κα. Ειρήνη Πασχαλέρη, να ακούσουν προσεκτικά και να κρατήσουν σημειώσεις από τις παρουσιάσεις και ελαιο-γευσιγνωσίες των κκ Βασίλη Φραντζολά και Γιάννη Καρβέλα, να παρακολουθήσουν τις μαγειρικές επιδείξεις και να γευτούν δημιουργίες ονομαστών chef από τη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Καλλίδης, αλλά και chocolatier, όπως η Μίνα Αποστολίδη και ο Θεόδωρος Βαλογιώργης.

Περισσότερες πληροφορίες για την 1st Gourmet Olive Exhibition μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα gourmetoliveexhibition.com, καθώς και να κάνετε κράτηση εγκαίρως, για εξασφαλισμένη θέση σε όποιο από τα σεμινάρια σας ενδιαφέρει. Το αναλυτικό πρόγραμμα της έκθεσης θα το βρείτε εδώ.

* Η Gourmet Olive Exhibition διοργανώνεται με την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και του ΣΕΒΕ, καθώς και με την υποστήριξη της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής και της ΠΕΜΕΤΕ.

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'