Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Γεωπόνε, πώς θα καλλιεργήσω φράουλες;

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τίποτα δεν πάει χαμένο: σπαράγγια με αυγά

της Ξανθής Μπαξεβάνη Συνταγέςσπαράγγια, αυγά, πασχαλινά αυγά, σαλάτα, βαλσαμικό, εύκολη σαλάτα, χορταστική σαλάτα, νόστιμη σαλάτα

Σας έμειναν αυγά κόκκινα του Πάσχα και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Εμένα μου περίσσεψαν βασικά δύο και το ένα μου άρεσε τόσο πολύ σαν χρώμα, που δεν ήθελα να το σπάσω. Από την άλλη, σκέφτηκα, τι να το κάνω, ας το φάμε. Και έτσι προέκυψε αυτή η σαλάτα, πολύ εύκολη και νόστιμη.

photo: Ξανθή Μπαξεβάνη
photo: Ξανθή Μπαξεβάνη

Σπαράγγια με αυγά βραστά σαλάτα

Συστατικά:

  • ½ ματσάκι σπαράγγια
  • 2 αυγά βρασμένα
  • 1 κουτ. γλυκού κέτσαπ σπιτική
  • 1 κουτ. γλυκού παλαιωμένο βαλσαμικό
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από το σκληρό κομμάτι τους, κόβοντας εκεί που λυγίζει με ευκολία. Σε νερό που βράζει προσθέτουμε τα σπαράγγια για 2 λεπτά. Στραγγίζουμε και βουτάμε σε παγωμένο νερό να σταματήσει ο βρασμός.

Στραγγίζουμε καλά και μεταφέρουμε σε πιάτο. αραδιάζουμε από πάνω τα αυγά κομμένα στη μέση ή σε τέταρτα. Σε ένα σέικερ ανακατεύουμε καλά τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.

photo: Ξανθή Μπαξεβάνη
photo: Ξανθή Μπαξεβάνη

Σημειώσεις

Μπορείτε να αυξήστε τα υλικά και να την φτιάξετε με αυγά που θα βράσετε όποτε εσείς θέλετε. Για πιο πικάντικη σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε ½ κουτ. γλυκού πικάντικης μουστάρδας. Μπορεί να αποτελέσει συνοδευτικό ή και ένα ελαφρύ γεύμα.

*Η Ξανθή Μπαξεβάνη διατηρεί το blog Συνταγές της Ασπρούλας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Ξανθής Μπαξεβάνη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'