Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Ενα "Μελίσσι" παριανό

της Κικής Τριανταφύλλη Παραγωγοί + προϊόνταΜελίσσι Delicatessen, Πάρος, Νάουσα, έλληνες παραγωγοί, ελληνικά προϊόντα, Μάρω Βούλγαρη

Η Μάρω Βούλγαρη είναι μια πολύ αγαπημένη συνάδελφος, η οποία, όταν άφησε τη δημοσιογραφία, ασχολήθηκε με τη μεγάλη της αγάπη, που δεν είναι άλλη από τα καλλυντικά.  Αρχικά, λοιπόν, κάποιες φίλες της είχαμε την τεράστια τύχη να φροντίζουμε την επιδερμίδα μας με τις χειροποίητες Pure κρέμες, serum και άλλα υπέροχα προϊόντα που η Μάρω «μαγειρεύει» καθημερινά στην κουζίνα της. Δεν έμεινε όμως εκεί. Με τη μεθοδικότητα και την αισθητική που την διακρίνει, προχώρησε στη δημιουργία ενός μαγαζιού στην Πάρο που το ονόμασε «Μελίσσι». Περισσότερα δεν σας λέω. Διαβάστε το δελτίο τύπου που πήρα στο mail μου και χάρηκα πάρα πολύ. Η Μάρω το έγραψε, δεν θα αλλάξω ούτε ένα και, μόνο θα της ευχηθώ καλές δουλειές και ότι ανυπομονώ να την επισκεφτώ στο νησί της.

Η Μάρω Βούλγαρη στο Μελίσσι της, στη Νάουσα της Πάρου
Η Μάρω Βούλγαρη στο Μελίσσι της, στη Νάουσα της Πάρου

«Το μικρό παραδοσιακό οικογενειακό μελισσοκομείο στην Αλησφακοπή της νότιας Πάρου και ο μελισσοκόμος γιος, έγιναν η αφορμή για έναν ιδιαίτερο μοντέρνο χώρο κυκλαδίτικων γεύσεων, «Το Μελίσσι Delicatessen», στον περιφερειακό της Νάουσας. Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη προσπάθεια υπογράμμισης της παριανής γαστρονομίας, αλλά και συλλογής κυκλαδίτικων κρασιών, τυριών, αλλαντικών, ζυμαρικών και γλυκών από όλο το Αιγαίο. Κέντρο της φροντίδας του, οι γαστρονομικοί θησαυροί του νησιού.

Στην κάβα του θα βρείτε κρασιά των ντόπιων οινοποιών Μανώλη και Γιώργου Μωραΐτη, αλλά και της οινοποιίας Λουρίδη. Κάποια όμως εκλεκτά κρασιά από τη Σίκινο (Μάναλης), κάποια λιαστά της Λήμνου ή το Γλυκό Σαμιώτικο του ΕΟΣ Σάμου, δεν μπορεί παρά να βρίσκονται στα ράφια του, μαζί με το «Μαυροπέτρια», το οικογενειακό κρασί του κτήματος, σε 200 αριθμημένες φιάλες.

Το Μελίσσι ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα για να βρει τα καλύτερα ζυμαρικά από τους Μολάους της Λακωνίας, τα καλύτερα μυτιληνιά σαπούνια ωρίμανσης, τις πιο ιδιότροπες κρητικές μουστάρδες, χιώτικα φιλέτα σαλιγκαριού με μαστίχα ή αρωματισμένα ελαιόλαδα από τη Ζάκυνθο. Το μεγάλο του καμάρι όμως είναι η κάβα μελιού, όπου εκτίθενται τα μέλια του οικογενειακού μελισσοκομείου, αλλά και μια σπάνια ποικιλία νομαδικής αιγαιοπελαγίτικης μελισσοκομίας, μέλι με σοκολάτα, με κανέλα, με γύρη και βασιλικό πολτό (superfood), μέλι κουμαριάς, καστανιάς, ερείκης, φασκόμηλου και μια σπάνια λευκή βραβευμένη κρέμα μελιού.

Από το ίδιο μελισσοκομείο δημιουργήθηκαν πριν από 5 χρόνια και τα Pure Products. Τα καλλυντικά από μέλι στα οποία η ιδιοκτήτρια Μάρω Βούλγαρη επένδυσε πολλών ετών έρευνα και αγάπη για τη φυσική ομορφιά που στηρίζεται στο μέλι, την πρόπολη, το φυσικό κερί και το βασιλικό πολτό. Στα ράφια του συγκεντρώνει επίσης με πολλή υπερηφάνεια, προϊόντα που δημιουργούν αποκλειστικά γι’ αυτό οι γυναικείοι συνεταιρισμοί του νησιού όπως pesto κάππαρης (με παλιά ιταλική συνταγή), αρωματικό κρασί νάμα, μαρμελάδα και χυμό μάνγκο (παριανή πρότυπη καλλιέργεια), πάστα ελιάς, καππαρόφυλλα, αρωματισμένα λάδια και ξίδια.

Τέλος, από τη γειτονική Νάξο, το Μελίσσι φέρνει την θεραπευτική κρέμα Αλόης Aloven, προϊόν 6 καλλιεργητών και τις μαρμελάδες λαχανικών από το Μελίμηλον».

Το Μελίσσι Delicatessen

Πάρος, Περιφερειακός Νάουσας, τηλ.: 22840 55377

Facebook: Το Μελίσσι Delicatessen

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Παραγωγοί + προϊόντα'