Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Ρολά με σπαράγγια για το τραπέζι του Πάσχα

της Μαρίνας Μαυρομάτη Συνταγέςσπαράγγια, σφολιάτα, γαλοπούλα, έμενταλ, μεζές, ορεκτικά, πασχαλινό τραπέζι, Πάσχα

Πανεύκολα ρολάκια με σπαράγγια, για ένα φίνο ορεκτικό σε γιορτινό τραπέζι ή σε μπουφέ. Ντελικάτα σπαράγγια τυλιμένα σε τραγανό φύλλο σφολιάτας μαζί με φέτες καπνιστής γαλοπούλας και έμενταλ. Υπέροχος συνδυασμός γεύσεων σε ένα fingerfood που θα αρέσει σε όλους!

photo: Μαρίνα Μαυρομάτη
photo: Μαρίνα Μαυρομάτη

Για 5 άτομα

Υλικά:

  • 1 φύλλο σφολιάτας (400 gr)
  • 5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
  • 5 φέτες έμενταλ
  • 300 gr (20 κομμάτια) σπαράγγια
  • 1 αυγό

Προετοιμασία:

Διαλέξτε σπαράγγια οχι πολύ χοντρά. Καθαρίστε τα σπαράγγια (δείτε οδηγίες για το πώς εδώ) και βράστε τα ελάχιστα, ώστε να παραμείνουν τραγανά. Θα χρειαστούν 2 σε κάθε ρολάκι. Στοιχίστε τα σπαράγγια και κόψτε τα σε μήκος 12 εκ.

Ανοίξτε το φύλλο της σφολιάτας επάνω στην επιφάνεια εργασίας και χωρίστε το σε 10 ίσες λωρίδες, από τη στενή του πλευρά. Χτυπήστε το αυγό με 1 κ.σ. νερό και αλείψτε με το μίγμα την σφολιάτα. Μια διευκρίνηση: τόσο η γαλοπούλα που χρησιμοποίησα, όσο και το έμενταλ, ήταν σε μεγάλες μακρόστενες φέτες, τις οποίες έκοψα στη μέση. Αν χρησιμοποιήσετε μικρότερες τετράγωνες φέτες, θα χρειαστείτε τις διπλάσιες.

Πάρτε μισή (ή μία) φέτα γαλοπούλα βάλτε επάνω μισή (ή μια) φέτα έμενταλ και τέλος δυο σπαράγγια με τις άκρες τους προς τα έξω, διαμετρικά αντίθετα. Τυλίξτε τη γαλοπούλα μαζί με το τυρί γύρω από τα σπαράγγια. Πάρτε μια λωρίδα σφολιάτας και τυλίξτε την γύρω τους σε σπιράλ, αφήνοντας μόνο τις άκρες απο τα σπαράγγια απ' έξω. Στερεώστε τι άκρες της. Αλείψτε με το μίγμα του αυγού και βάλτε το ρολάκι μέσα σε ένα ταψί φούρνο, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

photo: Μαρίνα Μαυρομάτη
photo: Μαρίνα Μαυρομάτη

Συνεχίστε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά. Ψήστε τα ρολά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στον αέρα, για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετέ τε τα κατά προτίμηση ζεστά.

*H Μαρίνα Μαυρομάτη διατηρεί το ελληνοϊταλικό blog Il laboratorio di mm_skg.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Μαρίνας Μαυρομάτη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'