Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Ανοιξιάτικη πατατοσαλάτα με σχοινόπρασο

της Κικής Τριανταφύλλη Μαγειρικές ιστορίεςπατάτες, σαλάτα, πράσινη σαλάτα, αυγό, κατσικίσιο τυρί, ελαιόλαδο, Πυλιακή Γη, σαρδέλες, τζίντζερ, Γιάννα Μπαλαφούτη, Κώστας Λαζαρίδης, μπαλσάμικο, ξύδι, botanico, Domaine Costa Lazaridi, κτήμα Αρότρια

Οσο κοντά έρχονται οι γιορτές, τόσο περισσότερο πολλαπλασιάζονται οι δουλειές του σπιτιού και του γραφείου. Οπότε το ερώτημα τι μαγειρεύω σήμερα, ανακύπτει όλο και πιο πιεστικό. Πρέπει να είναι κάτι εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και θρεπτικό να σε κρατήσει. Και υγιεινό. Και αν έχει λίγες θερμίδες, τόσο το καλύτερο. (Όχι επειδή φτωχαίνουμε προοδευτικά να χοντρύνουμε κιόλας - αυτό λένε οι έρευνες. Άσε που έρχεται καλοκαίρι…).

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Κάθε φορά, λοιπόν, που είμαι σε μια τέτοια κατάσταση, σε σαλάτα καταλήγω. Μια χούφτα πρασινάδα, 2-3 βραστές πατάτες, ένα αυγό, λίγο τυρί ή λίγο ψάρι (όχι όλα μαζί, λέει η διαιτολόγος μου), αν έχεις ρίχνεις και μερικά ντοματίνια, ψιλοκόβεις και σχοινόπρασο, ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνεις μερικές σταγόνες ξύδι και τέλειωσες. Δεν υπάρχει καλύτερο. Αυτή τη φορά ήμουν «υπέρ-τυχερή». Είχα μια πέστροφα καπνιστή στο ψυγείο αλλά από κάποιο πρόβλημα στο μηχανισμό είχε γίνει κατεψυγμένη.

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Την άφησα, λοιπόν, να έρθει σε φυσιολογική θερμοκρασία για την επαύριο και, ενώ έπεφτα σε βαθιά περισυλλογή, γιατί μετά τη φοροκαταιγίδα που προαναγγέλθηκε καινούργιο ψυγείο προς το παρόν δεν χωράει στον προϋπολογισμό μας, ούτε καν επισκευή, άνοιξα το ντουλάπι για να κάνω εκκαθάριση. Και τι βρήκα νομίζετε; Μια τρομερή λιχουδιά κλεισμένη σε βαζάκι της Γιάννας Μπαλαφούτη – Πυλιακή Γη, με σαρδέλες και τζίντζερ.

Έβρασα τις μινιόν πατάτες - πεσκέσι από το κτήμα Αρότρια (τρώγονται με το φλούδι εννοείται  -ακόμη και ωμές-, τέτοια γεύση πατάτας από παιδί είχα να δοκιμάσω), ράντισα με το λάδι του φίλου μου του Ιπποκράτη από τον κόλπο της Καλλονής, έριξα δυο σταγόνες πολύτιμο βαλσαμικό botanico του Κώστα Λαζαρίδη (Domaine Costa Lazaridi) και ιδού το αποτέλεσμα.

Δείτε τη φωτογραφία και φτιάξτε τη δική σας σαλάτα για μεσημεριανό ή βραδινό, βάλτε την και στο ταπεράκι του γραφείου. Γιατί η ζωή χωρίς καλές στιγμές, δεν υπάρχει. Εμπεδωμένο προ πολλού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Μαγειρικές ιστορίες'