Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το λαχταριστό σπιτικό παγωτό σύκο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Brunch αλά κρητικά: σάντουιτς ντοματοσφούγγατο

της Εύας Παρακεντάκη Συνταγέςπρωινό, brunch, σφουγγάτο, ντομάτα, φέτα, αυγά, καγιανάς, σάντουιτς, ψωμί, γραβιέρα, εύκολη συνταγή, γρήγορη συνταγή, εύκολο πρωινό

Αν τα σαββατοκύριακα ξυπνάτε αργά, τι πιο ευχάριστο από ένα ενισχυμένο πρωινό. Θα σας γεμίσει ενέργεια και ευεξία. Το σημαντικότερο είναι ότι θα αποφύγετε τα βούτυρα και τα αλλαντικά...

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Θα χρειαστείτε:

  • μισή μπαγκέτα
  • ντοματοσφούγγατο*
  • φέτα ή γραβιέρα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πιπεριά
  • ρίγανη

Το ντοματοσφούγγατο* είναι η πιο συνηθισμένη κρητική ομελέτα, που λατρεύω να φτιάχνω, ειδικά τις μέρες του καλοκαιριού. Χρειάζεστε μόνο 1 ντομάτα σε καρεδάκια και 2 αυγά ανά ατομο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες λεμόνι.

Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τη ντομάτα, αφού γίνει σαλτσούλα αλατίζουμε, πιπερώνουμε και ρίχνουμε τα αυγά, τα οποία τα έχουμε ελαφρά χτυπημένα με τον αυγοδάρτη.

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Τα ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να μην έχει καθόλου ζουμιά. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες λεμόνι και κλείνουμε τη φωτιά.Το σφουγγάτο μας είναι έτοιμο! Για το στήσιμο του σάντουιτς δεν χρειάζονται πολλές λεπτομέρειες, όπως ακριβώς το βλέπετε στη φωτογραφία...

* Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύας Παρακεντάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'