Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Το υγιεινό μου smoothie: με φράουλες και γάλα

της Κικής Τριανταφύλλη Συνταγέςφράουλες, γάλα, μπισκότα digestive, μέλι, καστανή ζάχαρη, σμούθι, πρωινό, απλό, εύκολο, smoothies

Είναι γλυκές, είναι ζουμέρες και τραγανές ταυτόχρονα, έχουν το τέλειο χρώμα και το τέλειο άρωμα, με λίγα λόγια οι φράουλες είναι οι βασίλισσες της άνοιξης. Κι αν βρεις μικρές άγριες φράουλες, τότε έχεις μεγάλη τύχη, γιατί η γεύση και το άρωμά τους είναι ασύγκριτα.

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Τρώγονται μόνες τους, με γιαούρτι ή με κρέμα γάλακτος χτυπημένη, με παγωτό, βουτηγμένες στη σοκολάτα ή μέσα σε ένα ποτήρι με σαμπάνια. Το πρωί πάλι τις χτυπάς στο μπλέντερ μαζί με ένα ποτήρι γάλα και έχεις ένα απλό γρήγορο υπέροχο πρωινό. Απλούστερο δεν έχω, αν εξαιρέσεις το σμούθι με μπανάνα αντί για φράουλες το χειμώνα, που δεν υπάρχουν φράουλες. Πίνεται όμως -μάλλον τρώγεται με το κουταλάκι- και για βραδινό αντί για οτιδήποτε άλλο.  

Τι κάνω; Χτυπάω στο μούλτι 4-5 φράουλες μαζί με 1 ποτήρι γάλα. Προτιμώ το γάλα χωρίς λακτόζη, γιατί είναι γλυκούτσικο και γιατί, όταν χτυπιέται, πήζει όπως η κρέμα γάλακτος. Και αν οι φράουλες δεν είναι όσο γλυκές τις θέλω, προσθέτω 1 κουταλάκι μέλι ή καστανή ζάχαρη. Σερβίρω το κρεμώδες ποτό σε γυάλινο μπολ, για να βλέπω το ωραίο ροζ χρώμα του, είναι κι αυτό μέρος της απόλαυσης.

Μια φράουλα ψιλοκομμένη από πάνω και ένα τριμμένο μπισκότο digestive κάνουν τη διαφορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'