Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Ξεκίνησε το «κυνήγι» τρούφας στην Καλαμπάκα

Wikiτρούφα, κυνήγι τρούφας, Καλαμπάκα, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών

Την περασμένη Κυριακή, 3 Aπριλίου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών διοργάνωσε “κυνήγι” τρούφας για δημοσιογράφους, που ασχολούνται με τη γαστρονομία, προκειμένου να λάβουν πρώτοι μια “γεύση” αυτής της ενδιαφέρουσας διαδικασίας.

Το γεγονός αυτό ήταν η κορύφωση ενός τριημέρου φιλοξενίας των δημοσιογράφων, το οποίο περιελάμβανε επίσκεψη στο Μουσείο, μανιταρογνωσία, γευσιγνωσία μανιταριών, δείπνα με μανιτάρια και βέβαια το κυνήγι τρούφας.

Ο Χρήστος Πλεσιώτης και το τρουφόσκυλό του, ο Brio, φρόντισαν για την ενδιαφέρουσα και... νόστιμη έκβαση του κυνηγιού. Ο Brio έβρισκε τις τρούφες και ο Χρήστος έφτιαχνε επί τόπου με τις τρούφες αυτές μια καταπληκτική τρουφομακαρονάδα, σε ένα ειδικό, τεράστιο μαγειρικό σκεύος.

Οι φιλοξενούμενοι απόλαυσαν ένα ξεχωριστό γεγονός και το Μουσείο ξεκινά την πρώτη επίσημη διοργάνωση κυνηγιού τρούφας το Σάββατο 16 Απριλίου στις 10 π.μ.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

10.00 π.μ.: Αναχώρηση από το Μουσείο

10.30 π.μ.: Έναρξη κυνηγιού

11.15 π.μ.: Μαγείρεμα τρουφομακαρονάδας για τους συμμετέχοντες

12.15 μ.μ.: Τέλος κυνηγιού

12.45 μ.μ.: Επίσκεψη στο Μουσείο, ξενάγηση, μανιταρογεύσεις

13.30 μ.μ.: Τέλος προγράμματος

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, για κάθε πληροφορία μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 24320 24959 ή στο email info@meteoramuseum.gr.

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'