Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τούρτα σπιτική, με σαντιγί και μανταρίνι

της Φρειδερίκης Αλαφούζου-Δαλεζίου Συνταγέςγλυκά, επιδόρπιο, τούρτα, παντεσπάνι, σιρόπι, μανταρίνια, σαντιγί, εύκολη συνταγή, γρήγορο γλυκό

”Τα μαγειρικά σουξέ της θείας Φρειδερίκης συνεχίζονται. Έχει αδυναμία (και εγώ) στα ντελικάτα γλυκά, όπως αυτή η ανάλαφρη και ευωδιαστή τούρτα με μανταρίνι. Ήταν η αγαπημένη του αγαπημένου της συζύγου, του θείου Νικήτα. Εύκολη στην ετοιμασία, αρκεί να εξασφαλίσετε φρέσκο παντεσπάνι από καλό ζαχαροπλαστείο. Βρείτε και κάμποσα μανταρίνια ζουμερά, φτιάξτε σαντιγί και σιρόπι σύμφωνα με τις οδηγίες της και, voila, σχεδόν έτοιμη. Ε, τα υπόλοιπα είναι παιχνιδάκι!”

Στέλλα Αλαφούζου

photo: nicolamk@Flickr
photo: nicolamk@Flickr

Υλικά:

  • το ζουμί από 2 κιλά μανταρίνια (στυμμένα)
  • 3 έτοιμα στρογγυλά παντεσπάνια 
  • 1 πακέτο (200 ml) κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • ζάχαρη   

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σαντιγί: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη για 10 λεπτά. Παίρνουμε λίγο από το ζουμί των μανταρινιών (το ένα μέρος) και βρέχουμε (ραντίζουμε) τα παντεσπάνια. Το υπόλοιπο το κάνουμε κρέμα ανακατεύοντάς το με 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ και 2 κουταλιές ζάχαρη (προσέχουμε να μη μας γίνει πάρα πολύ σφιχτή).

Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι σε πιατέλα στρογγυλή, το βρέχουμε με το ζουμί και βάζουμε την κρέμα από πάνω, τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι, το βρέχουμε με το ζουμί και βάζουμε πάλι κρέμα και από πάνω το τρίτο παντεσπάνι, το βρέχουμε με ζουμί και από πάνω βάζουμε τη σαντιγί και γύρω-γύρω με τη σπάτουλα. Ψιλοκόβουμε μερικά τσόφλια από τα μανταρίνια με το ψαλίδι, τα ρίχνουμε σε λίγο νερό που βράζει για 1 λεπτό και τα βάζουμε να βράσουν με ½ φλιτζάνι ζάχαρη .

photo: nicolamk@Flickr
photo: nicolamk@Flickr

Τα σουρώνουμε να φύγουν τα υγρά και μετά τα στολίζουμε πάνω από τη σαντιγί και, εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε με καβουρντισμένα αμύγδαλα φιλέ γύρω-γύρω.

Πρόκειται για καταπληκτική τούρτα, ελαφριά, η οποία τρώγοντας σου αφήνει πολύ ωραίο άρωμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'