Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Γεωπόνε, πώς θα καλλιεργήσω φράουλες;

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Κανελόνια με σπανάκι και καπνιστό σολομό

της Έφης Κωδωνά Συνταγέςζυμαρικά, κανελόνια, σπανάκι, κρεμμύδια, καπνιστός σολομός, παρμεζάνα, γάλα, φούρνος, εύκολη συνταγή, γρήγορη συνταγή, απλή συνταγή

Για τα κανελόνια οι συνδυασμοί δεν έχουν τέλος, καθώς το σχήμα του ζυμαρικού, με τον ευρύχωρο κύλινδρο, είναι ιδανικό να φιλοξενήσει κάθε είδους υλικό: λαχανικά συνδυασμένα με κάποιο μαλακό τυρί, ψαρικά, οστρακοειδή και θαλασσινά, μανιτάρια. Τους ταιριάζουν τόσο οι κόκκινες όσο και οι λευκές σάλτσες, πρόσφατα διαπίστωσα πόσο ταιριάζει στο σπανάκι ο καπνιστός σολομός - η παρμεζάνα βοηθάει στο “δέσιμο” της γεύσης και νοστιμίζει το όλον. Συνταγή απλή αλλά ιδιαίτερα γευστική, το πολύ μία ώρα ψήσιμο χρειάζεται.

photo: Έφη Κωδωνά
photo: Έφη Κωδωνά
  • 500 – 600 gr σπανάκι καθαρισμένο, ψιλοκομμένο, ζεματισμένο και στραγγισμένο
  • 1 δεματάκι φρέσκα κρεμμύδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • μαϊντανός, άνηθος
  • 2 αβγά
  • 150 gr καπνιστός σολομός κομμένος σε λεπτές φέτες
  • 150 gr παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 750 ml γάλα
  • αλάτι, πιπέρι

Σοτάρουμε, ελαφρώς, στο ζεστό λάδι τα κρεμμύδια και το σπανάκι. Προσθέτουμε τα 100 gr του σολωμού, το μαϊντανό, τον άνηθο κι ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αβγά και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας ελαφρά.

Γεμίζουμε με το μίγμα αυτό τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ταψί. Προσθέτουμε το γάλα, ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια την τριμμένη παρμεζάνα και τον υπόλοιπο σολομό. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 °C για 45-60 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το γάλα.

*Η Έφη Κωδωνά είναι φίλη-αναγνώστρια του bostanistas.gr

Περισσότερα άρθρα της Έφης Κωδωνά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'