Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Γεωπόνε, πώς θα καλλιεργήσω φράουλες;

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τιραμισού, γλυκό για καφεμανείς

της Αλεξάνδρας Μιμίκου Συνταγέςεπιδόρπιο, γλυκά, τιραμισού, σαβαγιάρ, καφές, λικέρ, κρέμα, σαντιγί, τυρί κρέμα

Όλη η μαγεία του τιραμισού κρύβεται στην πικρή φινέτσα του καφέ, που πoτίζει τα μπισκότα, για να ισορροπήσει με τη γλύκα της κρέμας. Το λικέρ ενισχύει τη γεύση του καφέ χαρίζοντας πολύπλοκο άρωμα.

Photo: fullforkahead.com
Photo: fullforkahead.com
  • 30 σαβαγιάρ περίπου
  • 330 γραμμ. τυρί κρέμα
  • 115 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 30 ml Kalhua λικέρ

Για το σιρόπι:

  • 3 δόσεις εσπρέσο
  • 500 γρ. νερό
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 50 ml Kalhua
  • λίγη τριμμένη σοκολάτα και κακάο για διακόσμηση

Μαλακώνουμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη χτυπώντας τα με το σύρμα και πορσθέτουμε το λικέρ. Εν τω μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, να γίνει παχύρρευστη σαντιγί. Ενσωματώσουμε το τυρί στην κρέμα με απαλές κινήσεις.

Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι και τα στραγγίζουμε σε σχάρα. Γεμίζουμε φαρδιά ποτήρια ή ένα ψηλό πυρέξ με σαβαγιάρ και κρέμα εναλλάξ, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο και τρίμμα σοκολάτας.

Παγώνουμε στο ψυγείο για για δύο ώρες περίπου και σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αλεξάνδρας Μιμίκου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'