Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Σπιτικό παστέλι: με σουσάμι, αμύγδαλο ή φιστίκι;

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μύδια σαγανάκι με πικάντικη φέτα

της Φρειδερίκης Αλαφούζου-Δαλεζίου Συνταγέςμύδια, μύδια σαγανάκι, σάλτσα ντομάτα, φέτα, κρεμμύδι, σκόρδο, κρασί, μπούκοβο

”Η θεία Φρειδερίκη δεν ειδικεύεται μόνο στα φίνα παξιμαδάκια αλλά και στα νόστιμα μύδια. Με σάλτσα ντομάτας και μια χούφτα χοντροκομμένη, πικάντικη και σκληρή φέτα, που πέφτει λίγο πριν τα αποσύρει από τη φωτιά και έτσι μαλακώνει και δένει τη σάλτσα χωρίς να λιώσει... Δεν χρειάζονται πολλά σερβίτσια, μόνο φρέσκο ψωμί για τη νόστιμη σάλτσα.”

Στέλλα Αλαφούζου

photo: theenmoy@Flickr
photo: theenmoy@Flickr
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 3/4 της κούπας λάδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κονκασέ
  • 1 κούπα κρασί λευκό
  • λίγο μπούκοβο
  • αλάτι
  • 1 κούπα φέτα χοντροκομμένη, καλή, πικάντικη, σκληρή
  • 1 πακέτο μύδια με το μισό κέλυφος

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το λάδι σε ένα σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα οποία έχουμε προηγουμένως περάσει από μπλέντερ.

Ρίχνουμε το μπούκοβο, λίγο αλάτι και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε το κονκασέ και το αφήνουμε να σιγοβράσει με τη ντομάτα και να δέσει καλά η σάλτσα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μύδια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για πολύ λίγο μαζί με τη φέτα.

Μόλις αρχίζει να λιώνει η φέτα, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'