Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Μπακαλιάρος: όλα για το κουρκούτι και το «κρατς»!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Χοιρινό με αγριοσπάραγγα και πένες

της Εύας Παρακεντάκη Συνταγέςχοιρινό, άγρια σπαράγγια, κρεμμύδι, κρασί, ζωμός, ελαιόλαδο, πένες, γραβιέρα

Οι συνταγές που είναι με λίγα υλικά, είναι οι αγαπημένες μου. Όπως το σημερινό χοιρινό στην κατσαρόλα με άγρια σπαράγγια, πένες και κρητική γραβιέρα. Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο!

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη
  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 μάτσο άγρια σπαράγγια (και από το μανάβη καλά είναι, αν μένουμε σε πόλη)
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 ποτήρια ζωμό
  • αλάτι πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο πένες
  • γραβιέρα Κρήτης

Τσιγαρίζουμε το κρέας σε μπόλικο ελαιόλαδο. Αφού πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μαζί.Σβήνουμε με το κρασί, αλάτι, πιπέρι και σε 3-4 περίπου λεπτά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε. Προσθέτουμε ζωμό σιγά σιγά, καθώς ψήνεται το κρέας μας, όταν χρειάζεται.

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

5 λεπτά πριν κατεβάσουμε το κρέας από τη φωτιά, ρίχνουμε τα σπαράγγια και το θυμάρι. Αφού σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.

photo: Εύα Παρακεντάκη
photo: Εύα Παρακεντάκη

Βράζουμε τις πένες μας με τις οδηγίες της συσκευασίας. Δεν τις βουτυρώνουμε στο τέλος, απλά τους βάζουμε λίγο ελαιόλαδο έτσι ώστε να μην κολλάνε. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με μπόλικη γραβιέρα Κρήτης!

* Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Εύας Παρακεντάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'