Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Ενα υπέροχο γεύμα με βιετναμέζικo Pho (και λίγη γαλλική ιστορία)

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μπισκοτάκια βρώμης με σοκολάτα, της Τζίνης

της Κικής Τριανταφύλλη Συνταγέςcookies, μπισκοτάκια, νιφάδες βρώμης, νιφάδες σοκολάτας, πορτοκάλι, αμύγδαλα, γιαούρτι, αβγά, βούτυρο, καστανή ζάχαρη, σοκολάτα, εύκολο

Η Τζίνη είναι αγαπημένη μου φίλη και η τέλεια μαγείρισσα, η πιο γρήγορη από όλες τις φιλενάδες μου. Καταφέρνει μάλιστα να φροντίζει όλη την παρέα και ειδικά τα παιδιά μας παρόλο που είναι μια σκληρά εργαζόμενη γυναίκα σε μια πολύ απαιτητική δουλειά.

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Τις προάλλες (όταν ακόμη δεν φοβόμαστε να περάσουμε από αεροδρόμια) η άλλη φίλη της τριάδας, η Κατερίνα, έφυγε για την Κοπεγχάγη για να δει τα εγγόνια της αδελφής της. Μαζί της πήρε δύο κουτιά (τα γνωστά τάπερ της μάνας που ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη για να μη σου πω και στην Αμερική) με μπισκοτάκια βρώμης - σοκολάτας, δώρο της Τζίνης για τις πιτσιρίκες.

Kι εγώ που την πήγα στο αεροδρόμιο, γιατί μας αρέσουν οι αποχαιρετισμοί, είχα επίσης λαμβάνειν ένα πακετάκι μαζί με τη συνταγή. Σας την αφιερώνω. Είναι πανεύκολα και απίθανα.

Υλικά

  • 1½ φλ. αλεύρι
  • 2½ φλ. νιφάδες βρώμης
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1½ κ.τ.γλ. μπέικινγκ πάουντερ
  • 2 αβγά
  • 1 κ.σ. γιαούρτι
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1-1½ φλ. καστανή ζάχαρη
  • ½ φλ. φρέσκα άψητα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1 κ.τ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 φλ. τριμμένη σοκολάτα

Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει και να γίνει μια αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα του πορτοκαλιού και τέλος τα αυγά, αφού τα χτυπήσουμε χωριστά για λίγο μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε στο μείγμα τις νιφάδες της βρώμης, το μπέικιν, το αλεύρι, αφού το κοσκινίσουμε, και τις νιφάδες της σοκολάτας ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια απαλή ζύμη.

Πλάθουμε μπαλάκια, τα πιέζουμε ελαφρά ανάμεσα στις παλάμες και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα σκεπασμένη με λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους, για να μην κολλήσουν καθώς ψήνονται και φουσκώνουν.

Ψήνουμε τα μπισκοτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'