Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Πεϊνιρλί με γαρίδες, του Λευτέρη Λαζάρου

του Νίκου Μορόπουλου Συνταγέςπεϊνιρλί, ζύμη, γαρίδες, σάλτσα ντομάτα, σχοινόπρασο, παρμεζάνα, φούρνος, Λευτέρης Λαζάρου, Βαρούλκο

Η γαστρονομία είναι ταξίδι. Ένα ταξίδι που έχει αρχή, ενδιάμεσους σταθμούς αλλά όχι τέλος. Στο μεγάλο γαστρονομικό μας ταξίδι σήμερα κάνουμε στάση να γευθούμε πεϊνιρλί με γαρίδες, ένα πιάτο του Λευτέρη Λαζάρου.

photo: Νίκος Μορόπουλος
photo: Νίκος Μορόπουλος

Ο Λευτέρης Λαζάρου δεν είναι μόνο ένας κορυφαίος μάγειρας. Είναι και εξαιρετικός παρουσιαστής. Και τώρα, που βρίσκεται στο αγαπημένο του Μικρολίμανο με το ανακαινισμένο Βαρούλκο, είναι σε μεγάλα κέφια.

Ένα μεσημέρι λοιπόν, στο Βαρούλκο, ο Λευτέρης Λαζάρου παρουσίασε το πεϊνιρλί με γαρίδες. Οι σημειώσεις μου δεν είναι πλήρεις αλλά θα σας δώσουν μια καλή εικόνα.

Περνάμε τις γαρίδες από τη μηχανή του κιμά (μια φορά μόνο), στραγγίζουμε και προσθέτουμε ασπράδι αυγού, αλάτι, πιπέρι, και βάζουμε στο ψυγείο για να δέσει. Ετοιμάζουμε τη ζύμη για το πεϊνιρλί και τη βάση σάλτσας με ντομάτα. Υποθέτω ότι στη ντομάτα ο μάγειρας βάζει και ολίγο ζωμό από θαλασσινά ή και κοτόπουλο.

Απλώνουμε τη γαρίδα στο πεϊνιρλί και προσθέτουμε σχοινόπρασο και παρμεζάνα. Ψήνουμε (στους 180 βαθμούς) και σερβίρουμε.

Το εντυπωσιακό είναι πόσο αρωματικό, αιθέριο, νόστιμο, θελκτικό είναι αυτό το απλούστατο πιάτο. Μα αυτό δεν είναι το μυστικό της μαγειρικής; Το να αναδεικνύεις τα υλικά. Εδώ η γαρίδα είναι η αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια. Και πετάει!

Η παρμεζάνα συνοδεύει μαγευτικά με αυτήν την «καταπιεσμένη» γλυκύτητα με τις πικάντικες νότες. Δεν το έχω μαγειρέψει ακόμη στο σπίτι αλλά θα το κάνω.

Μάγειρα Λαζάρου, ευχαριστώ πολύ!

*Ο Νίκος Μορόπουλος είναι ο δημιουργός του blog ΕΥΩΧΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Νίκου Μορόπουλου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'