Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2016 - ραντεβού στο Ζάππειο

της Κικής Τριανταφύλλη Wikiελληνικά κρασιά, αποστάγματα, ελληνικός αμπελώνας, έκθεση, Οινόραμα 2016, Ζάππειο, Vinetum

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 5-6, και Δευτέρα 7 Μαρτίου (μόνο για επαγγελματίες), από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ, γευσιγνώστες, εστιάτορες, οινοχόοι, καβίστες, αγοραστές οίνου και γενικά όλοι επαγγελματίες και οι φίλοι του κρασιού θα συναντηθούν στο Ζάππειο Μέγαρο όπου για άλλη μια χρονιά θα εκτεθεί όλος ο ελληνικός αμπελώνας. Δεν είναι τυχαίο ότι το ΟΙΝΟΡΑΜΑ, με το οποίο ανοίγει ουσιαστικά η οινική χρονιά στη χώρα μας, θεωρείται η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο και ειδικά στην Ελλάδα. 

Στο ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2016, που πραγματοποιείται για περισσότερα από 20 χρόνια (ξεκίνησε το 1994) και παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες συμμετέχουν 200 οινοποιεία και περίπου 1.500 κρασιά από όλες τις οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, παρουσιάζονται επίσης εισαγόμενοι οίνοι αλλά και εξαιρετικά ελληνικά αποστάγματα, εφόδια για το αμπέλι και το οινοποιείο καθώς και άλλες χρήσιμες υπηρεσίες, όπως οι σχολές κρασιού. Οι επισκέπτες θα παραλάβουν στην είσοδο το ποτήρι τους και θα ζήσουν στιγμές συναρπαστικές, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από τα ακριβότερα και πιο σπάνια ελληνικά κρασιά αλλά και κρασιά της νέας εσοδείας (2015), που θεωρείται από πάρα πολύ καλή έως και εξαιρετική. 

Οι καινοτομίες της σπουδαίας αυτής έκθεσης, που διοργανώνεται από τη Vinetum υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, είναι για άλλη μια φορά πολλές. Όπως και πέρυσι, το Οινόραμα είναι η κορύφωση της εβδομάδας κρασιού «Athens Wine Week» (28/02 - 6/03), κατά τη διάρκεια της οποίας οργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις για το κρασί (γευσιγνωσίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις, διαλέξεις, οινικά δείπνα κ.ά.) σε πολλά σημεία της πόλης (www.athenswineweek.gr). Ξεχωρίζει ο «Μαραθώνιος Οινικής Γνώσης», με 30 διαλέξεις-εξπρές (10 λεπτά η κάθε μία) από ειδικούς του κρασιού, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 28/02/16 στο ξενοδοχείο King George, 10:00-18:00, με κόστος εισόδου 5€.

Στο Ζάππειο, ειδικότερα, όλο το τριήμερο η αίθουσα «Discover Greek Wines» θα φιλοξενεί τα πιο αντιπροσωπευτικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα για τους επαγγελματίες που θέλουν να κάνουν μια γρήγορη γευστική επισκόπηση της ελληνικής παραγωγής. Αντίστοιχα στην αίθουσα «Οινικές Αποκαλύψεις» παρουσιάζονται οινοποιεία με πολύ μικρή παραγωγή καθώς και κρασιά από «αφανείς» ή «άγνωστες» ποικιλίες αμπέλου, «φυσικά» και βιοδυναμικά κρασιά, κρασιά από σταφύλια αυτόρριζων αμπελιών (προ-φυλλοξερικών) και κρασιά ζυμωμένα με γηγενείς ζυμομύκητες, για οινόφιλους και επαγγελματίες που ψάχνουν το «Top Obscure», κρασί δηλαδή που δεν είναι καθόλου γνωστό.

Η δράση «ΕλλΟινικό Εστιατόριο» εστιάζει στην επιβράβευση των εστιατορίων που προβάλλουν στις λίστες τους τα ελληνικά κρασιά αλλά και στην παροχή συμβουλών σε εστιάτορες που επιθυμούν να προβάλλουν στους χώρους τους το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το πρωτότυπο ομαδικό σταντ «Τα Ελαιόλαδα των Οινοποιών», με έξτρα παρθένα ελαιόλαδα υψηλής ποιότητας τα οποία παράγονται από οινοποιούς του Οινοράματος.  

Στον ιστότοπο της έκθεσης (www.oenorama.com) δίνονται αναλυτικές πληροφορίες και η δυνατότητα προεγγραφής ώστε ο επισκέπτης να κερδίσει χρόνο κατά την είσοδό του στην έκθεση. Επίσης είναι αναρτημένα όλα τα κρασιά του φετινού Οινοράματος με τη δυνατότητα συνδυαστικής αναζήτησης ώστε να μπορεί κάποιος να σχεδιάσει από πριν την επίσκεψή του.

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'