Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Μπακαλιάρος: όλα για το κουρκούτι και το «κρατς»!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τάρτα μπρόκολο με τριών λογιών τυριά

της Έφης Κωδωνά Συνταγέςτάρτα, μπρόκολο, τυριά, μοτσαρέλα, έμενταλ, κεφαλογραβιέρα, κρέμα γάλακτος, αυγά, μπέικον, μοσχοκάρυδο

Η πιο ελαφριά και υγιεινή εκδοχή του είναι στον ατμό ή βρασμένο, σκέτο, ως απλή σαλάτα με λάδι και λεμόνι, ή δίπλα σε ψαρικά και ψητά κρέατα. Η πιο νόστιμη όμως είναι η γκρατιναρισμένη, σε πίτες και τάρτες με τυριά έντονης γεύσης και άλλα πιο ήπια για να ισορροπούν την αψάδα. Η σημερινή τάρτα, με κάμποσα τυριά, μπέικον και μπρόκολο, είναι συνδυασμός που αξίζει να δοκιμάσετε...

photo: Έφη Κωδωνά
photo: Έφη Κωδωνά

Υλικά

  • 500 gr μπρόκολο, μόνο μπουκετάκια
  • 150 gr μοτσαρέλα
  • 100 gr τριμμένο έμενταλ
  • 50 gr τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • 2 λωρίδες μπέικον
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη, όπως στις προηγούμενες τάρτες, και την τοποθετούμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 2 ώρες. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το μπρόκολο και το βράζουμε για 5 λεπτά, στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρότερα κομμάτια, κόβουμε σε λεπτές φέτες την μοτσαρέλα, ψιλοκόβουμε το μπέικον και αναμιγνύουμε το μπρόκολο, το μπέικον, τη μοτσαρέλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. 

Ανοίγουμε και τοποθετούμε τη ζύμη της τάρτας στην ταρτιέρα, απλώνουμε τη γέμιση. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το έμενταλ, το μοσχοκάρυδο και ρίχνουμε το μίγμα τους πάνω από τη γέμιση, ώστε να καλύψουν το μπρόκολο. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο (180° C) για 45 min, μέχρι να ροδίσει και να γίνει πήξει στο κέντρο η γέμιση.

Περισσότερα άρθρα της Έφης Κωδωνά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'