Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Θερινό ριζότο με θράψαλα Ατλαντικού και μανιτάρια

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Εύκολα σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς

της Ξανθής Μπαξεβάνη Συνταγέςγλυκά, επιδόρπιο, σοκολάτα, ξηροί καρποί, σοκολατάκια, ζαχαρούχο γάλα, καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα, ρούμι, λικέρ

Είναι πολύ καλό να έχεις φίλη που φτιάχνει για σένα τα καλύτερα σοκολατάκια. Αυτή η φίλη είναι η Ελένη Α. Σήμερα μας έφτιαξε σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς πανεύκολα.

photo: Ξανθή Μπαξεβάνη
photo: Ξανθή Μπαξεβάνη

Υλικά

  • 600 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ. καρύδια ή φουντούκια ή αμύγδαλα
  • 1 σφηνάκι ρούμι ή λικέρ της αρεσκείας σας

Διαδικασία

photo: Ξανθή Μπαξεβάνη
photo: Ξανθή Μπαξεβάνη

Στρώνουμε με σελοφάν μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, να καλύπτεται όλη καλά και να περισσεύει και απ' έξω. Λιώνουμε την κουβερτούρα πάνω σε μπεν μαρί ή κατευθείαν σε κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (με διαβάθμιση 1 ως 9, στο 2).

photo: Ξανθή Μπαξεβάνη
photo: Ξανθή Μπαξεβάνη

Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά. Σε αυτό το σημείο το μείγμα γίνεται πολύ πηχτό. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και το ρούμι.

photo: Ξανθή Μπαξεβάνη
photo: Ξανθή Μπαξεβάνη

Φορώντας γάντι ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Μεταφέρουμε στη φόρμα και ισιώνουμε πατώντας με το χέρι μας ή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Σκεπάζουμε με το σελοφάν και τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.

photo: Ξανθή Μπαξεβάνη
photo: Ξανθή Μπαξεβάνη

Βγάζουμε από το ψυγείο, ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε πάνω σε επιφάνεια κοπής. Κόβουμε σε κύβους. Ευκολάκι!

*Η Ξανθή Μπαξεβάνη διατηρεί το blog Συνταγές της Ασπρούλας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Ξανθής Μπαξεβάνη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'