Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το λαχταριστό σπιτικό παγωτό σύκο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μπισκότα σαμπλέ, τραγανά και τρυφερά μαζί

της Αλεξάνδρας Μιμίκου Συνταγέςγλυκά, μπισκότα, σαμπλέ, ζύμη, κακάο, βούτυρο, βανίλια

Η ζύμη σαμπλέ πήρε το όνομά της από την τριφτή της υφή, θυμίζει άμμο ή σωρό από ψίχουλα καθώς, κατά το ζύμωμα, το αλεύρι δεν πλάθεται ακριβώς αλλά τρίβεται με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Συνηθίζεται σε τάρτες, όμως είναι εξαιρετικά ταιριαστή και για μπισκότα, σκέτα ή συνοδευμένα από κάποια κρέμα. Τα σημερινά μπισκότα σαμπλέ είναι με κακάο, τραγανά από έξω και μαλακά στο εσωτερικό τους... Η συνταγή τους τόσο απλή, που εύκολα την αποστηθίζεις, και γίνονται κολατσιό για όλες τις ώρες και τις ηλικίες.

photo: Αλεξάνδρα Μιμίκου
photo: Αλεξάνδρα Μιμίκου

Υλικά:

  • 260 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. κακάο
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 ασπράδι από μεγάλο αυγό
  • μια πρέζα αλάτι
  • ½ κ.γ εσάνς βανίλια ή βανιλίνη

Εκτέλεση

Κοσκινίζετε το αλεύρι με το κακάο. Χτυπάτε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη να ανακατευτούν και προσθέτετε το ασπράδι και, τέλος, το αλεύρι με το κακάο. Αφήνετε τη ζύμη σκεπάζοντάς την με μεμβράνη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μισή ώρα.

Πλάθετε μικρά μπαλάκια στο χέρι και τα πατάτε με τη βάση ενός ποτηριού ή ανοίγετε φύλλο και κόβετε με κουπ-πατ της αρεσκείας σας. Τα τοποθετείτε αραιά σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ή με σιλπάτ.

Μπορείτε, αν επιθυμείτε, να τα πασπαλίσετε με μαύρη ζάχαρη. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αλεξάνδρας Μιμίκου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'