Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Σουχλί: ένα νόστιμο «πακετάκι» με κρέας και τυρί

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Κοτόπουλο στον φούρνο με κρούστα γιαουρτιού

της Gourmelita Συνταγέςκοτόπουλο, φούρνος, γιαούρτι, μυρωδικά, αμύγδαλα, κόλιανδρος, λαχανάκια Βρυξελλών

Αυτή η συνταγή είναι απλή, εύκολη και πολύ νόστιμη. Γίνεται με όποιο κομμάτι από το κοτόπουλο θέλετε, μπούτια ή στήθος, και απλώς αλλάζετε την ώρα ψησίματος. Η κρούστα από αμύγδαλο και γιαούρτι είναι πολύ νόστιμη και κάνει το κοτόπουλο να κρατήσει όλους τους χυμούς του κατά το ψήσιμο. Το κόλιαντρο, με το οποίο το γαρνίρουμε, το απογειώνει γευστικά! Εδώ το σερβίρω με ψητά λαχανάκια Βρυξελλών, που το συμπληρώνουν ιδανικά, μιας και είναι αρκετά γλυκό και αυτά ελάχιστα πικρά.

photo: Gourmelita
photo: Gourmelita

Υλικά:

  • 4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου ή 8 στήθη ή 8 μικρά μπουτάκια
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.γ. κουρκουμά σκόνη
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1½ κ.γ. λιωμένο σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα του και τον χυμό του
  • 1/3 της κούπας τριμμένο αμύγδαλο
  • 1/4 κούπας φύλα κόλιαντρου χοντροκομμένα

 Για τα λαχανάκια Βρυξελλών:

  • 1 kg φρέσκα λαχανάκια Βρυξελλών
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/3 κ.γ. αλάτι
  • 1/3 κ.γ. τριμμένο πιπέρι
  • λεμόνι και λάδι για το τέλος

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα πυρέξ. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί: το γιαούρτι, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό του, τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και λίγο αλάτι εάν θέλουμε. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Απλώνουμε καλά πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου, και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, εάν φτιάξαμε τα ολόκληρα μπούτια, ή μισή για το στήθος και τα μικρότερα μπούτια. Σερβίρουμε με λίγα φύλλα φρέσκου κόλιαντρου πάνω από κάθε κομμάτι.

Τα λαχανάκια τα ξεπλένουμε, κόβουμε τις άκρες τους και τα κόβουμε στην μέση. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, σε ταψί, για περίπου 25-30 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, εάν θέλουμε, και λαδόλέμονο όταν τα σερβίρουμε.

* Η συνταγή είναι από το blog της Gourmelita

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Gourmelita

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'