Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο, ξινόμηλα και γιαούρτι

της Έφης Κωδωνά Συνταγέςσαλάτα, κόκκινο λάχανο, ξινόμηλο, γιαούρτι, σταφίδες, ξηροί καρποί, μηλόξυδο, μαγιονέζα

[Shutterstock]
[Shutterstock]

Τις περισσότερες φορές που στο τραπέζι έχουμε ψητό κρέας ή κοτόπουλο, αναζητάμε ένα συνοδευτικό που να ξεφεύγει από την πεπατημένη της πατάτας ή του ρυζιού.

Αποφάσισα λοιπόν στο εξής να ετοιμάζω τούτη τη σαλάτα με κόκκινο λάχανο, ξινόμηλα και γιαούρτι, που το γλυκό εναλλάσσεται με το ξινό.

Απλή, ελαφριά, σίγουρη σε επιτυχία και γοητευτική σε χρώμα, χάρη στα φύλλα του κόκκινου λάχανου που είναι βιολετιά - και αρκετά πιο τραγανά από του άσπρου λάχανου.

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο

  • 1 μικρό κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 2 ξινόμηλα κομμένα σε κύβους
  • 1/3 φλυτζ. σταφίδες
  • ½ φλυτζ. ξηρούς καρπούς
  • ελαιόλαδο
  • μηλόξυδο
  • 1 γιαούρτι 2%
  • 1 γεμάτη κουταλιά μαγιονέζα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Ετοιμάζουμε το dressing αναμειγνύοντας το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το αλάτι και το πιπέρι.

[photo: Έφη Κωδωνά]
[photo: Έφη Κωδωνά]

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο και τα μήλα. Περιχύνουμε με το dressing που έχουμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον, για μία ώρα.

Περισσότερα άρθρα της Έφης Κωδωνά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'