Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Μπακαλιάρος: όλα για το κουρκούτι και το «κρατς»!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τα ΒορΟινά Μονοπάτια: wine dinner στο Aleria

WikiΟίνοι Βορείου Ελλάδος, ΒορΟινά, Μεγάλη Βρεταννία, κρασί, sommelier, εκδηλώσεις, γευσιγνωσία, Aleria, Γκίκας Ξενάκης, εστιατόρια

Η γνωστή εκδήλωση γευσιγνωσίας «τα ΒορΟινά», που κατά παράδοση εγκαινιάζει οινικά τη νέα χρονιά, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Ως τότε όμως, την εβδομάδα που προηγείται, από 23 έως 31 Ιανουαρίου, οι εν Αθήναις οινόφιλοι υποδέχονται «τα ΒορΟινά» και τους παραγωγούς τους με μια σειρά από οινικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις σε επιλεγμένα σημεία.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα το Aleria*. Είναι ίσως, αυτή τη στιγμή, το κομψότερο εστιατόριο της πόλης. Ένα επιμελώς ανακαινισμένο νεοκλασικό, ατμοσφαιρικά φωτισμένo, μα το δυνατό του χαρτί είναι αναμφισβήτητα η κουζίνα του ταλαντούχου Γκίκα Ξενάκη που διαρκώς εξελίσσεται. Την ερχόμενη Τετάρτη, λοιπόν, προετοιμάζει τον ουρανίσκο μας για τα ΒορΟινά* με ένα γαστρονομικό event αφιερωμένο σε ενδιαφέροντα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας.

Ένα special dinner όπου θα συνδυαστούν σπάνια, παλαιωμένα κρασιά οινοπαραγωγών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδας» με δημιουργικά πιάτα από τον Γκίκα Ξενάκη.

Τίτλος του, ο ταιριαστός “Τα ΒορΟινά Μονοπάτια” και το μενού έχει ως εξής:

  • Δαμασκηνός 1997
    Βαένι Νάουσα
    Ξινόμαυρο - Π.Ο.Π Νάουσα
  • Βελουτέ σούπα από ζωμό μοσχαριού και παντζάρια, ψητός καβουρμάς, σελινόριζα και λάδι εστραγκόν.
     
  • Κτήμα Φουντή 2000
    Ξινόμαυρο - Π.Ο.Π Νάουσα
  • Ορτύκι Γρεβενών με κρέμα από μανιτάρια, κρεμμυδοντολμάς με κινόα και σάλτσα αρωματισμένη με καφέ.
     
  • Γιαννακοχώρι 2001
    Κυρ Γιάννη
    Ξινόμαυρο, Merlot - Π.Γ.Ε Ημαθία
  • Αρνάκι σιγοψημένο, κρέμα από κοκκινιστούς γίγαντες, σέλερυ και καπαρόφυλλα.
     
  • Κτήμα Βογιατζή 2007
    Ξινόμαυρο - Π.Γ.Ε Βελβεντό
  • Μάγουλο χοιρινό μαγειρεμένο με ξινόμαυρο και πράσινες ελιές, κρέμα πατάτας και σαλάτα με φακές.
     
  • Μπαμπάς σε σιρόπι ανανά με τσίπουρο, κρέμα βανίλιας και κονφί περγαμόντο.

*Aleria: Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, Αθήνα, T.K. 104 35, Τηλ. 210 52 22 633
Τιμή: 66 ευρώ / άτομο και η κράτηση απαραίτητη.

Επιπλέον, η ένωση των οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» φιλοξενεί για δεύτερη συνεχή χρονιά τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οινοχόων, έναν θεσμό που υποστηρίζεται ποικιλοτρόπως και με στόχο να προωθηθεί ο ρόλος του οινοχόου στη γαστρονομική σκηνή της χώρας. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των ΒορΟινών και θα αναδείξει τον καλύτερο Έλληνα sommelier για το 2016 ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό που διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ένωση των Οινοχόων. Το κοινό, τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την τελική φάση του διαγωνισμού, που αποτελεί και την τελική αναμέτρηση των καλύτερων, σε ένα σκηνικό που παραπέμπει σε χώρο εστιατορίου. 

Χορηγοί επικοινωνίας των ΒορΟινών είναι το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΕ-ΜΠΕ), η εφημερίδα «Καθημερινή», τα περιοδικά «Οινοχόος» και «Γαστρονόμος», η «Lifo», ο ραδιοφωνικός σταθμός «Pepper 96,6» καθώς και τα portals www.mamapeinao.gr και www.bitterbooze.com

Ξενοδοχείο Grande Bretagne |  Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ώρες λειτουργίας:
12.00-18.00 για επαγγελματίες (Είσοδος: αυστηρά με επαγγελματική κάρτα)
18.00-22.00 για το οινόφιλο κοινό (Είσοδος: 8 ευρώ)

Για περισσότερες πληροφορίες: www.voroina.gr

Τα ΒορΟινά στα social media:
Facebook: www.facebook.com/voroina
Instagram: @voroina
Twitter: @voroina

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'