Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Ασί παρμαντιέ, η γαλλική πατατόπιτα

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Ξένιος (με)ζεύς

της Κατερίνας Γκίκα Συνταγές

Η Όλγα είναι από την Ουκρανία και ήρθε στην χώρα μας πριν τρία χρόνια. Από τότε έχει  να δει την κόρη της Ντιάνα που είναι σήμερα δώδεκα χρονών και έμεινε στην πατρίδα  με την γιαγιά και τον παππού. "Σήμερα που έχετε γιορτή θα σου φτιάξω κάτι που φτιάχνω στα γενέθλια της"' μου είπε. (Στην Ουκρανία γιορτάζουν την Παναγία με το παλιό ημερολόγιο δεκατρείς μέρες αργότερα). Μοσχομύρισε  η κουζίνα μυρωδιές από την πατρίδα, και ένα χαμόγελο ζωγραφίστηκε στα χείλη της καθώς χτυπούσε την μαγιονέζα με το λιωμένο σκόρδο και έφτιαχνε τα μικρά γευστικά αριστουργήματα.

Η Όλγα είναι μιά από τις χιλιάδες  μετανάστριες που ήρθαν στην χώρα μας για να μεγαλώσουν τα παιδιά μας, να κρατήσουν το νοικοκυριό μας, να φροντίσουν τους ανήμπορους παππούδες και γιαγιάδες. Και σίγουρα δεν της αξίζει να την αντιμετωπίζει κανείς σαν μια ξένη που ήρθε να πάρει την δουλειά από τους Έλληνες γιατί αυτές τις δουλειές μέχρι σήμερα οι δικοί μας δεν τις έκαναν.

Αφού λοιπόν έκανα το ρεπορτάζ μου ...μιλήσαμε για ώρες για την χώρα της για τον πόλεμο, την χρεοκοπία, την ανεργία, το εκπαιδευτικό τους σύστημα, φτάσαμε και στην κουζίνα.

Υλικά:

  • Δύο κολοκυθάκια μέτρια
  • Τρεις ντομάτες
  • Μια κούπα αλεύρι
  • Τρία αυγά
  • Ένα μικρό βάζο μαγιονέζα
  • Μια σκελίδα  σκόρδο
  • Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα κολοκυθάκια στρογγυλές λεπτές λωρίδες και τα μαρινάρουμε με αλάτι και πιπέρι για περίπου μια ώρα. Ζεσταίνουμε το λάδι, χτυπάμε δυο αυγά, αλευρώνουμε τα κολοκυθάκια και στη συνέχεια τα βουτάμε ένα- ένα στο αυγό και μετά στο τηγάνι.
Αφού ροδοκοκκινίσουν τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας.
Μόλις κρυώσουν ανακατεύουμε το λιωμένο σκόρδο με την μαγιονέζα. Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πιάτο και σε κάθε μια βάζουμε μια κουταλιά από την σκορδάτη μαγιονέζα μας, ρίχνουμε ένα κολοκυθάκι πάνω της και πάλι μια στρώση  μαγιονέζας.
Όμως το πιάτο δεν είναι ακόμα έτοιμο, θέλει και την τελευταία πινελιά του. Ένα αυγό βραστό τριμμένο σε λεπτό τρίφτη, που το σκορπίζουμε σαν χρυσόσκονη και από ένα φύλλο μαϊντανό για να κάνουμε τον Σκαρμούτσο να ζηλέψει...

Πρόσφατα άρθρα της Κατερίνας Γκίκα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'