Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Θερινό ριζότο με θράψαλα Ατλαντικού και μανιτάρια

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Brownies για το κρύο, φουλ στη σοκολάτα

της Αλεξάνδρας Μιμίκου Συνταγέςεπιδόρπιο, γλυκά, brownies, σοκολάτα, βούτυρο αγελαδινό, καστανή ζάχαρη, καρύδια, λευκή σοκολάτα

Το κρύο και ο χιονιάς δεν θέλουν μόνο σούπες και θερμαντικά ποτά, θέλουν και σοκολάτα ή, ακόμα καλύτερα, γλυκά φουλ σοκολατένια. Για τα μεγάλα κρύα φυλάω πάντα αυτή τη συνταγή για μαλακό brownies με αληθινή σοκολάτα (70% περιεκτικότητα σε κακάο) και λίγη λευκή τριμμένη που η γεύση της δένει ωραία με το χοντροκομμένο καρύδι.

photo: Αλεξάνδρα Μιμίκου
photo: Αλεξάνδρα Μιμίκου

Brownies με σοκολάτα 70%

Υλικά:

  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 130 γρ. σοκολάτα 70%
  • 300 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 175 γρ. αλεύρι
  • 25 γρ. κακάο
  • 50 γρ. καρύδι χοντροκομμένο (εναλλακτικά φυστίκι)
  • 50 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε λίγο-λίγο το χλιαρό μίγμα σοκολάτας βουτύρου. Εφόσον ενσωματωθούν τα υλικά, προσθέτετε το αλεύρι με το κακάο και τα καρύδια με την λευκή σοκολάτα.

Βάζετε το μίγμα σε ταψάκι τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο (28 x 35 εκατ.) το οποίο έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει προηγουμένως και ψήνετε στους 190 για 12-15 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αλεξάνδρας Μιμίκου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'