Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μπρουσκέτα με ψητά λαχανικά και κατσικίσιο τυρί

της Κικής Τριανταφύλλη Παραγωγοί + προϊόνταμπρουσκέτα, ψητά λαχανικά, κατσικίσιο τυρί, τυρί κρέμα, φρυγανισμένο ψωμί, Dolopia, Οι Λιχουδιές της Μαίρης, Το Ουζερί του Λάκη, πλατεία Αγίου Γεωργίου, Κυψέλη, πλατεία Βικτωρίας

Κάτι τέτοιες μέρες, όπως η σημερινή, που μέσα σε λίγες ώρες πρέπει να παραδώσω στο Protagon ένα μεγάλο θέμα, κουβέντα για μαγείρεμα δεν γίνεται. Δεν προλαβαίνω καν να πεταχτώ στις "Λιχουδιές της Μαίρης" στο "Ουζερί του  Λάκη" για ψαράκι ή στο μαγέρικο του "Κρούσκα", τρία εστιατόρια που φροντίζουν για τη σωστή διατροφή μας εδώ στη γειτονιά, με πεντανόστιμα πιάτα σε πολύ καλές τιμές.

Τι κάνεις τότε; Ανοίγεις ντουλάπι και ψυγείο και ψάχνεις. Ενα βαζάκι με ψητά λαχανικά (τα παίρνω από το "Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής", Σοφοκλέους και Αριστείδου), λίγο κατσικίσιο τυρί-κρέμα και δυο φέτες ψωμί έσωσαν σήμερα την κατάσταση.

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Εψησα τις φέτες του ψωμιού στην τοστιέρα (κι αυτό στο ψυγείο το φυλάω, καθόλου δεν μου αρέσει το φρέσκο ψωμί), τις άλειψα με κατσικίσιο τυρί, έριξα από πάνω τα ψημένα λαχανικά, τα ράντισα με το λάδι τους, πασπάλισα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και να τη έτοιμη μια υπέροχη μπρουσκέτα που θα με κρατήσει μέχρι το βράδυ.

Καθώς τα γεύομαι, σκέφτομαι ότι αυτά τα λαχανικά θα είναι υπέροχα αν τα ανακατέψεις με ζυμαρικά και τα πασπαλίσεις με τριμμένο τυρί. Την επόμενη φορά έτσι θα τα δοκιμάσω.

Σημειώσεις

Το εστιατόριο «Λιχουδιές της Μαίρης» βρίσκεται στη πλατεία Αγίου Γεωργίου, στο τέρμα της Ιθάκης και είναι ανοιχτό όλη την ημέρα. Η πανέμορφη Μαίρη, η φωνακλού, πλην όμως κορίτσι με χρυσή καρδιά, είναι η υπέροχη μάνα του λόχου της Κυψέλης. Φροντίζει τους πάντες με τεράστια αγάπη αλλά παριστάνει το σκληρό καρύδι. Γελάω με την καρδιά μου κάθε φορά που την ακούω να βάζει σε κάποιον τις φωνές. Ακόμη και με τον Κουμανταρέα τσακωνόταν με κάθε ευκαιρία. Η κουζίνα της παραδοσιακή ελληνική. Πατάτες με αυγά δεν υπάρχουν στον κατάλογο, ζητάς όμως και στα φτιάχνουν στο πι και φι. Κι αν δεν έχεις λεφτά δεν πειράζει. Τρως και παιρνάς και πληρώνεις όποτε έχεις.

Το ουζερί του Λάκη. Τίποτα δεν έχει αλλάξει εδώ και δεκαετίες σ’αυτό το μικρό μαγαζάκι στον πεζόδρομο της Ελπίδος στην πλατεία Βικτωρίας, το μοναδικό στέκι για φρέσκο ψάρι στη γειτονιά. Για την ακρίβεια ολόφρεσκο, αφού ο Γιώργος πάει καθημερινά στην κεντρική αγορά για να διαλέξει. Επίσης να σας πω ότι σαλάχι στον ατμό δεν θα φας αλλού πιο νόστιμο και ότι η πατατοσαλάτα είναι η σπεσιαλιτέ της γυναίκας του που μαγειρεύει.

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Κρούσκας. Παραδοσιακό αθηναϊκό μαγέρικο Αριστοτέλους 88, στην κάτω γωνία της πλατείας Βικτωρίας που φροντίζει την καλή διατροφή όλων των ηλικιωμένων και των εργαζομένων της περιοχής με τα κλασικά της κατσαρόλας και του φούρνου και λειτουργεί από το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα. 

Dolopia. Ωραίες σάλτσες, ζυμαρικά και άλλες λιχουδιές με αγνά υλικά και παραδοσιακές συνταγές ετοιμάζουν σ’ αυτό το εργαστήρι που βρίσκεται στην Ομβριακή κοντά στο Δομοκό. Σήμερα δοκίμασα για πρώτη φορά τα λαχανικά στη σχάρα (μελιτζάνες, πιπεριές Φλωρίνης και κολοκυθάκια με παρθένο ελαιόλαδο –έχει και ηλιέλαιο στο βαζάκι για να μη παγώνουν στο ψυγείο) αρωματισμένα με βασιλικό, ρίγανη και δυόσμο.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Παραγωγοί + προϊόντα'