Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Χωρίς τον Δημήτρη Ποταμιάνο

WikiΔημήτρης Ποταμιάνος

Καταξιωμένος ακαδημαϊκός και συγγραφέας, ο δικός μας Δημήτρης Ποταμιάνος έφυγε από τη ζωή σήμερα, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, σε ηλικία 72 ετών. Δίδαξε στο Τμήμα Επικοινωνίας του Παντείου Πανεπιστημίου, διηύθυνε τη σειρά "Εξέλιξη και Κοινωνικές Επιστήμες" των εκδόσεων Καστανιώτη ενώ επίσης είχε γράψει πρόζα και ανθρωπολογικά δοκίμια. Η γαστρονομία ήταν η μεγάλη του αγάπη, αρθρογραφούσε μάλιστα τακτικά σε θέματα ευζωίας, φαγητού και κρασιού.

Μέλος της παρέας των bostanistas από κτίσεως της σελίδας, γράφει στο βιογραφικό του σημείωμα:

"Με πρότυπο τον χρονικογράφο του La Reuniere, ξεκίνησα να γράφω για το φαγητό και το κρασί, όχι τόσο για να μπορώ να καλοτρώω και να καλοπίνω, αλλά για να έχω την ευκαιρία να εγκωμιάζω δημόσια τις μικρές μεγάλες αυτές χαρές της ζωής. Ήταν η εποχή που εδραιωνόταν και στα λημέρια μας το lifestyle - αξεπέραστες και αξέχαστες συντρόφισσές μου τότε η Μαλβίνα Κάραλη και η Μαρία Χαραμή - που τόσο γρήγορα όμως ξεστράτισε από την προτεραιότητα της επιμέλειας εαυτού και εκφυλίστηκε. Το επάγγελμα, άλλωστε - οι τακτικές επισκέψεις στα αισχροκερδή εστιατόρια ιδίως- είχε και τις σαφείς ανθυγιεινές του πλευρές. Έτσι, και για να μην εγκαταλείψω την ευγενική αυτή ασχολία, στράφηκα στις δοικιμές κατ’ οίκον, με γνώμονα πάντα τις προσφορές της εποχής. Εμπιστευόμενος κατ’ αρχάς το ταπεινό μου μποστάνι, αλλά και όλους τους άξιους επίμονους κηπουρούς (να μην ξεχνάμε βέβαια και τους καλούς ψαράδες και χασάπηδες), εδώ, στην Αίγινα, όπου διάλεξα να μείνω, αλλ’ ασφαλώς και παραπέρα. Επιτομή των δοκιμών αυτών το λεύκωμα Νόστιμες μέρες- Συνταγές και ιστορίες, που το αγαπώ ίσως περισσότερο από οτιδήποτε άλλο έχω γράψει."

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει την Κυριακή 3 Ιανουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι, από τον ιερό ναό της Αγίας Αικατερίνης, στην Πλάκα.

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'