Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Σουφλέ με γαλοπούλα, της επόμενης μέρας

της Αμαλίας Λογαρά Συνταγέςσουφλέ, γαλοπούλα, κοτόπουλο, κρεμμύδι, σόγια σος, γιαούρτι, αυγά, γραβιέρα

Το ψαχνό που περίσσεψε από τη φετινή γαλοπούλα το χώρισα σε κομμάτια, τα έβαλα στην κατάψυξη και αποφάσισα να τα εκμεταλλευτώ εν καιρώ με διάφορους τρόπους. Κοντά στις ιδέες που σας είχα δώσει παλιότερα εδώ, να μια επιπλέον πρόταση για ένα γρήγορο (με δύο κινήσεις), εύγευστο και εντελώς απλό γεύμα που μοιάζει με σουφλέ. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να αξιοποιήσετε το ψαχνό από κάθε ψητό ή βραστό πουλερικό.

photo: Αμαλία Λογαρά
photo: Αμαλία Λογαρά

Σας δίνω υλικά για ένα ταψί διαστάσεων 30 x 20 εκατοστών:

Κόψτε 500 γραμμάρια από το (ψημένο και καταψυγμένο) ψαχνό της γαλοπούλας (ή από άλλο πουλερικό) σε μικρά κομμάτια. Βάλτε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρετε. Προσθέστε το ψαχνό της γαλοπούλας να σοταριστεί κι αυτό.

Ρίξτε αλάτι, αν χρειαστεί επιπλέον, πιπέρι και δυο κουταλιές της σούπας σόγια σος. Ανακατέψτε λίγο και σβήστε με μισό ποτηράκι λευκό κρασί.

Αφήστε να βράσει λίγο, κατεβάστε απ’ τη φωτιά και προσθέστε μισό ματσάκι άνηθο και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Βάλτε όλο αυτό το μίγμα σε βουτυρωμένο πυρέξ και απλώστε το.

Ετοιμάστε ένα μίγμα από 2 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες (δεν χρειάζεται να είναι στραγγιστό), 2 αυγά, το υπόλοιπο μισό ματσάκι άνηθο, αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές της σούπας λάδι και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε καλά το μίγμα και απλώστε το πάνω από τη γαλοπούλα.

Πασπαλίστε με τριμμένη γραβιέρα. Ψήστε στους 200 °C για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αμαλίας Λογαρά

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'