Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Η γιορτινή μου μανιταρόσουπα

της Ιωάννας Μπλάτσου Συνταγέςσούπα, μανιτάρια, κρεμμύδι, κάστανα, μυρωδικά, ζωμός λαχανικών, ελαιόλαδο, κρασί, Χριστούγεννα

Το Πάσχα - ναι, το ξέρω ότι πρέπει να σας γράψω για τα Χριστούγεννα - δεν είναι η καλύτερή μου γιορτή γαστριμαργικά καθώς σιχαίνομαι το αρνί (και το κατσίκι), οπότε την βγάζω με τις σαλάτες και το περιεχόμενο των τσουγκρισμένων κόκκινων αυγών. Α, ναι και με το κοκορέτσι, όποτε είναι διαθέσιμα εντεράκια ζώων ελευθέρας βοσκής. Τα Χριστούγεννα όμως, ναι, είναι χαρά Θεού για μένα - γαστριμαργικά μιλώντας πάντα. Κι επειδή εικάζω πως οι περισσότεροι γράφουν για γαλοπούλες, φασιανούς, αγριογούρουνα και λοιπά ανάλογα, είπα να μοιραστώ μαζί σας την αγαπημένη μου εορταστική - και όχι μόνο - «σλουρπ μανιταρόσουπα». O τίτλος δεν είναι αυθαίρετος. Προήλθε από αυθόρμητα επιφωνήματα φίλων την ώρα που την έτρωγαν. Λοιπόν, ανασηκώστε τα μανίκια σας, φορέστε τις ποδιές σας και ξεκινάμε για την feel-good σούπα μας.

bakeaholicmama.com
bakeaholicmama.com

Στον πάγκο μας έχουμε:

  • 500 γρ. διάφορα είδη μανιταριών (ό,τι βρείτε στην αγορά. Προσωπικά επιδιώκω πάντα να έχω και λίγα μανιτάρια πορτσίνι γιατί προσθέτουν μια υπέροχη καπνιστή γεύση στη σούπα)
  • 1 πατάτα (κομμένη σε μικρά κομμάτια)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 χούφτα κάστανα
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο άνιθο, μαϊντανό ή σχοινόπρασο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (πολύ ζεστό)
  • 1 κρέμα γάλακτος light
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί (καλό, γιατί «ξύδι» βάζεις «ξύδι» τρως)
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με λάδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, σκεπάζουμε και τα μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε το κρασί, τον καυτό ζωμό λαχανικών, την πατάτα, τα κάστανα, τον άνιθο και αφήνουμε να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 10 - 15’.

Με το ειδικό εργαλείο-ράβδο μίξερ πολτοποιούμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10’ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να «δέσει» η σούπα. Στα τελευταία 3’ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Τέλος, το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό ή σχοινόπρασο.

photo: bakeaholicmama.com
photo: bakeaholicmama.com

Με τις υγείες σας!

* Η Ιωάννα Μπλάτσου είναι δημοσιογράφος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'