Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Φωτάκια έξω, λοιπόν!

του Άντυ Παξινού Κάντο μόνος σουφωτάκια, κήπος, διακόσμηση, Χριστούγεννα, στολισμός, χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Πλησιάζουν, κοντεύουν τα Χριστούγεννα και εκτός απ' το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι ταυτισμένα με τα γιορτινά φωτάκια. Έχουμε δεινοπαθήσει στο παρελθόν από τα ολόφωτα μπαλκόνια που έκαναν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ να εκτοξεύονται και τα μάτια των περαστικών να πονούν. Κι άλλες τόσες αμερικάνικες ταινίες έχουμε δει, όπου το αίτημα της άπλετης φωτοχυσίας γινόταν αντικείμενο μανίας. Τα παραμερίζουμε αυτά, θέλουμε γιορτινή ατμόσφαιρα που να είναι και διακριτική και καλόγουστη!

Photo: gardenista.com
Photo: gardenista.com

Στόλισε τα δέντρα και τις κρυφές γωνίες του κήπου με φωτάκια που αναβοσβήνουν. Εκτός από τα δέντρα με πλούσιο φύλλωμα, μπορείς ακόμα να στολίσεις τα γυμνά κλαδιά. Καλό είναι να επιλέξεις ίδια απόχρωση στο φως που θα εκπέμπουν τα λαμπιόνια, όχι και χρώμα του πάγου και κιτρινόχρυσο. Ή το ένα ή το άλλο.

Αρκεί πάντα να είσαι βέβαιος ότι τα φωτάκια που χρησιμοποιείς είναι κατασκευασμένα για εξωτερικό χώρο (χαμηλά volt και στεγανές ενώσεις) και να βεβαιωθείς με τη βοήθεια ενός ηλεκτρολόγου ότι δεν θα ξεπεράσεις το όριο της συγκεκριμένης ασφάλειας. Είπαμε, όχι υπερβολές και υπερπαραγωγές.

photo: katescreativespace.com
photo: katescreativespace.com

Μπορείς ακόμα να στολίσεις τα δέντρα με χρωματιστές μπάλες και κορδέλες ή να κατασκευάσεις στολίδια από κουκουνάρια ή οτιδήποτε άλλο μπορούμε να φανταστούμε.

photo: Δημήτρης Καμπουράκης
photo: Δημήτρης Καμπουράκης

Μια ακόμη ιδέα να στολίσεις τον κήπο περιφερικά με αντικείμενα που αναβοσβήνουν και γιορτινές φιγούρες, από το αστέρι της Βηθλεέμ μέχρι μικρά δεντράκια. Αν έχεις την υπομονή, ως και ολόκληρο φωτεινό σκηνικό στήνεται στη βάση ενός μεγάλου δέντρου, όπως για παράδειγμα μια φάτνη ή ακόμα και ένα έλκηθρο με δώρα από πίσω.

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή για καλή διάθεση και παιχνίδι, για να θυμηθούμε όλοι το παιδάκι που ήμασταν κάποτε και ανυπομονούσαμε να έρθει αυτή η μαγική μέρα και να μοιραστούμε με τους υπόλοιπους την χαρά μας. Ο κήπος είναι ένα ιδανικό μέρος για παιχνίδι, πολλή φαντασία και έκφραση: όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το χριστουγεννιάτικο πνεύμα!

Καλές γιορτές με ευτυχία και υγεία!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Άντυ Παξινού

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Κάντο μόνος σου'