Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Φέτος αυτοσχεδιάζουμε: γιορτινοί στολισμοί δίχως έξοδα

της Μαρίας Πετρίδη Κάντο μόνος σουδιακόσμηση, στολίδια, Χριστούγεννα

Το γιορταστικό ντεκόρ μπορεί να γίνει αφορμή για έναν σωρό αυτοσχεδιασμούς με πρώτες ύλες από την κουζίνα και τον κήπο σας. Και όχι, δεν θα χρειαστείτε ούτε επαγγελματικά εργαλεία ούτε άπειρες ώρες ούτε ιδιαίτερες τεχνικές.

Photo: diyhomedecorguide.com
Photo: diyhomedecorguide.com

Πάρτε ένα κλαδί σε μεσαίο ή μεγάλο μέγεθος , στερεώστε το μέσα σε ένα κασπό το οποίο προηγουμένως θα έχετε  γεμίσει με χαλίκι ή άμμο και στολίστε το με κορδέλες ή φωτάκια ή και τα δύο μαζί.

Photo: thesurznickcommonroom.com
Photo: thesurznickcommonroom.com

Σε μία άλλη εκδοχή μπορείτε να βάψετε το κλαδί λευκό και κολλήστε πάνω του πομ πομ σε διαφορετικά χρώματα.

Photo: house-pretty.blogspot.gr
Photo: house-pretty.blogspot.gr

Γεμίστε ένα διάφανο μπολ με κουκουνάρια και πασπαλίστε τα με χρυσόσκονη.

Μαζέψτε κλειστά κουκουνάρια, βάψτε τα με μπογιά μαυροπίνακα και γράψτε πάνω με κιμωλία ευχές ή τα ονόματα των καλεσμένων σας ή/και των μελών της οικογένειάς σας. Αν τα πιο πολλά κουκουνάρια που βρίσκετε είναι ανοιχτά, κανένα πρόβλημα, αντί να τα βάψετε τυλίξτε ανάμεσα στα πέταλα τους νήμα από κλωστή σε ό,τι χρώμα θέλετε.

Πάρτε μερικά γυάλινα βαζάκια και γράψτε με μαρκαδόρο ευχές - αν πιάνουν τα χέρια σας, σχεδιάστε κάτι γιορτινό-  στη συνέχεια περάστε από πάνω γκλίτερ κόλλα χρυσή ή κατακόκκινη. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως ρεσό ή ακόμη ακόμη και ως ποτήρια για το σερβίρισμα του Glühwein.

Photo: amomstake.com
Photo: amomstake.com

Αν έχετε παλιά φθαρμένα κρασοπότηρα ή μικρά άδεια βαζάκια, περάστε τα σε όλη τους την επιφάνεια με κόλλα και βουτήξτε τα σε χοντρό αλάτι. Μόλις στεγνώσουν, θα έχετε τα πιο τέλεια  χιονισμένα ρεσό για το τραπέζι σας.

Photo: ext.homedepot.com
Photo: ext.homedepot.com

Αν έχετε κήπο, μαζέψτε κάμποσα από τα πεσμένα φύλα και γεμίστε με αυτά διάφανα γυάλινα μπουκάλια. Για πιο festive πινελιά τυλίξτε το λαιμό με χρυσοκλωστή όπου θα στερεώστε πάνω 2-3 μπαστουνάκια κανέλας.

Photo: theknottybride.com
Photo: theknottybride.com

Σε ένα μεγάλο κομμάτι χοντρό χαρτόνι κολλήστε φύλλα και μικρά κλαδάκια, φλούδες από ξεραμένα ρόδια κοκ. Ανάμεσά τους προσθέστε φθορίζοντα αυτοκόλλητα αστεράκια.

Περισσότερα άρθρα της Μαρίας Πετρίδη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Κάντο μόνος σου'