Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Προστατεύω τα μικρά φυτά από το κρύο

του Άντυ Παξινού Κάντο μόνος σουμποστάνι, λαχανικά, καλλιέργεια, χειμώνας, προστασία φυτών

Τα περισσότερα φυτά που καλλιεργούνται τον χειμώνα είναι ανθεκτικά στο κρύο αλλά μπορούν να πάθουν ζημιές με τον υπερβολικό αέρα ή τη βροχή.

Photo: thegardenhelper.com
Photo: thegardenhelper.com

Τα ψηλότερα λαχανικά, όπως το μπρόκολο, τα λάχανα και το κουνουπίδι, μπορείς να τα στηρίξεις με πασσάλους για να προστατευθούν από τον δυνατό αέρα. Τα μικρότερα, όπως το μαρούλι και τα διάφορα σαλατικά, μπορείς να τα προστατέψεις με ένα χαμηλό θερμοκήπιο ή να τα περιφράξεις με αντιανεμικό υλικό.

Τα φυτά που καλλιεργείς σε γλάστρες, όπως τα καρποφόρα δέντρα ή τα θαμνώδη μυρωδικά, μετάφερέ τα σε ένα προστατευόμενο σημείο κοντά στο σπίτι, αν δεν έχεις θερμοκήπιο.

Photo: alanbuckingham@Flickr
Photo: alanbuckingham@Flickr

Διάφορα πλαστικά η γυάλινα υλικά που δεν σου είναι χρήσιμα πλέον, όπως μπουκάλια από χυμούς, κουβάδες και πλαστικά τάπερ ή ακόμα και φανάρια, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σαν αυτοσχέδια θερμοκήπια, αρκεί να έχουν - ή κόβοντας να δημιουργήσεις - ένα αρκετά μεγάλο άνοιγμα ώστε να χωράει το φυτό και να ανοίξεις πρόσθετες τρύπες για να αερίζεται καλά.

Photo: arcadia-farms.net
Photo: arcadia-farms.net

Προσοχή: εάν μια μέρα κάνει αρκετή για την εποχή ζέστη, είναι καλύτερο να ανοίξεις το θερμοκήπιο και να απομακρύνεις τα πλαστικά ή γυάλινα καπάκια από τα φυτά μέχρι το βράδυ ώστε να μη ξεραθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Άντυ Παξινού

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Κάντο μόνος σου'