Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Λευκό και απαλό σαν Πούπουλο

της Κικής Τριανταφύλλη Παραγωγοί + προϊόνταΛευκό κρασί, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Pupulo, Tsantali

Όταν ήρθε το δελτίο τύπου για το Pupulo, ενθουσιαστήκαμε τόσο πολύ που απλώσαμε πάνω στο γραφείο τα λευκά πουπουλάκια (μετά τα στολίσαμε), το σακουλάκι με τους τραγανούς ξηρούς καρπούς από το Era nuts (εξαφανίστηκαν στο πι και φι) και το μπουκαλάκι του κρασιού (το πήρα κοιτάζοντας γύρω μου αυστηρά γιατί έπρεπε να το δοκιμάσω) και τα φωτογραφίσαμε για να κρατήσουμε την ανάμνηση αυτής της κομψής παρουσίασης.

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Γιατί τόσο το συγκεκριμένο κρασί όσο και η παρουσίασή του είναι ό,τι πιο κοντινό στον σύγχρονο τρόπο ζωής, πες το και life style αν το προτιμάς, αφού απευθύνεται σε ανθρώπους που προσέχουν τη διατροφή τους και φροντίζουν να τρέφονται υγιεινά και light με λιγότερο αλκοόλ και λιγότερες θερμίδες. Γι' αυτούς σχεδιάστηκε το Pupulo, με ένα concept πολύ διαδεδομένο τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό (ανήκει στην κατηγορία των skinny wines) το οποίο η οινοποιία Tsantali εγκαινιάζει τώρα και στην Ελλάδα και είμαι σίγουρη ότι θα ζητηθεί σε κάβες και σε μπαρ και θα συζητηθεί πολύ.

Το Pupulo, λοιπόν, είναι ένα αρωματικό λευκό κρασί από Μοσχάτο Αλεξανδρείας που κυκλοφορεί μόνο σε μικρά μπουκάλια των 187 ml με βιδωτό πώμα και ένα εντυπωσιακό χρυσό - τι άλλο; - πούπουλο στην ετικέτα του, που παραπέμπει ευθέως στο χαρακτηριστικό της ελαφράδας του. Γιατί έχει χαμηλό αλκοολικό τίτλο (9%, τον ελάχιστο, δηλαδή, για να χαρακτηριστεί κρασί), και αντίστοιχα χαμηλή θερμιδική περιεκτικότητα (50-54 θερμίδες τα 100ml, δηλαδή περίπου το μισό από ένα μέσο λευκό κρασί της αγοράς). Αναδύει ευχάριστα αρώματα λουλουδιών και καλοκαιρινών φρούτων, είναι φινετσάτο στο στόμα με όμορφη οξύτητα και γενικά ευχάριστο και δροσιστικό.

Πίνεται άνετα σκέτο, σε ένα μπαρ για παράδειγμα που δεν θέλεις να πιεις κάτι πιο βαρύ γιατί κάνεις δίαιτα, είναι το ιδανικό απεριτίφ με το οποίο μπορείς φυσικά να συνεχίσεις στο τραπέζι και συντροφεύει τέλεια σαλάτες και γενικά ελαφρά πιάτα.

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Παραγωγοί + προϊόντα'