Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Γεωπόνε, πώς θα καλλιεργήσω φράουλες;

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Eντσιλάδας με γλυκοπατάτες και ντοματένια σάλτσα

της Έφης Κωδωνά Συνταγέςεντσιλάδας, τορτίγιας, γλυκοπατάτες, πιπεριές, πράσινη ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο, μεξικάνικη κουζίνα

Εντσιλάδας, στη μεξικάνικη κουζίνα, ονομάζεται ό,τι περιέχει τσίλι και συνήθως η καυτερή σάλτσα ντομάτας με πάπρικα και τσίλι. Την ίδια ονομασία όμως έχουν και οι τορτίγιες από καλαμποκάλευρο, που γεμίζονται με διάφορα υλικά, από πάνω πέφτει μπόλικη σάλτσα και ψήνονται με τρόπο που θυμίζει τα, πιο οικεία μας, κανελόνια. Η δική μου εκδοχή είναι με γέμιση από γλυκοπατάτα και σάλτσα πράσινης ντομάτας

photo: Έφη Κωδωνά
photo: Έφη Κωδωνά

Για 12 x 20 εκ. τορτίγιας

Γέμιση γλυκοπατάτας

  • 500 γρ. γλυκοπατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 ψιλοκομμένες πιπεριές σεράνο κονσέρβας
  • 1/3 φλτζ τσαγιού σουσάμι
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1½ φλτζ τσαγιού τυρί κίτρινο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Σάλτσα πράσινης ντομάτας

  • 1 κιλό πράσινα ντοματάκια κονσέρβας στραγγισμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • ½ φλτζ τσαγιού φρέσκο κορίανδρο
  • 2 κουτ. σούπας λάδι

Ετοιμάζουμε τη γέμιση γλυκοπατάτας. Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και γυρίζουμε όλα τα υλικά, εκτός τού τυριού, για 10 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε και τα τυριά. Μοιράζουμε το μίγμα στις τορτίγιας και τις τυλίγουμε σε ρολά.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της σάλτσας πράσινης ντομάτας. Τοποθετούμε το 1/3 τού μίγματος στη βάση του ταψιού, βάζουμε στη σειρά τις γεμισμένες τορτίγιας και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σάλτσα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.

*Η Έφη Κωδωνά είναι φίλη-αναγνώστρια του bostanistas.gr

Περισσότερα άρθρα της Έφης Κωδωνά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'