Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Θερινό ριζότο με θράψαλα Ατλαντικού και μανιτάρια

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μαρμελάδα για τον φόβο των Χριστουγέννων

του Φιλάρετου Ψημμένου Συνταγέςμαρμελάδα, μανταρίνια, λεμόνι, Χριστούγεννα, σπιτική μαρμελάδα, σπιτική μαρμελάδα μανταρίνι, εύκολη μαρμελάδα

Ξεκινάμε από το ψυχαναλυτικό ντιβάνι

photo: Φιλάρετος Ψημμένος
photo: Φιλάρετος Ψημμένος

Φ: Γιατρέ μου, τα Χριστούγεννα μου προκαλούν τρόμο!
Γ: Μιλήστε μου γι' αυτό.
Φ: Ο πρώτος μου φόβος είναι ότι θα μου ζητήσουν να συμμετάσχω κι εγώ στο στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου.
Γ: Εσείς γιατί δεν θέλετε;
Φ: Όταν ήμουν μικρός μια γειτονοπούλα, που μας έκανε επίσκεψη, την ώρα που έφευγε έκανε μια αδέξια κίνηση και έριξε το δένδρο μας. Έσπασαν οι μισές ωραίες, λεπτεπίλεπτες χριστουγεννιάτικες μπάλες μας.
Γ: Αυτό πώς σας κάνει να αισθάνεστε;
Φ: Φόβο! Πως ό,τι φτιάχνω με κόπο και αγάπη μπορεί κάποιος, ή εγώ ο ίδιος, εύκολα να το καταστρέψει, να το γκρεμίσει.
Γ: Ενδιαφέρον! Τι κάνετε λοιπόν για αυτό;
Φ: Τότε μαγειρεύω για την οικογένειά μου και για φίλους!
(συνεχίζεται)

photo: Φιλάρετος Ψημμένος
photo: Φιλάρετος Ψημμένος

Αυτή την περίοδο, που οι υπόλοιπη οικογένεια θα στολίσει το χριστουγεννιάτικο δένδρο, ήλθε η ώρα να κάνω τη μαρμελάδα μανταρίνι. Για μένα αντικαθιστά το στόλισμα. Την αφιερώνω στην οικογένειά μου.

Μαρμελάδα μανταρίνι

Υλικά

  • ενάμισυ κιλό κλιμεντίνες
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • τον χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση

photo: Φιλάρετος Ψημμένος
photo: Φιλάρετος Ψημμένος

Πλένουμε τα μανταρίνια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό.

photo: Φιλάρετος Ψημμένος
photo: Φιλάρετος Ψημμένος

Τα βράζουμε να μαλακώσουν. Πετάμε το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα περνάμε στην κουζινομηχανή, αφήνοντας και κάποια χοντρότερα κομμάτια.

photo: Φιλάρετος Ψημμένος
photo: Φιλάρετος Ψημμένος

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό και τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Θέλει προσοχή και συνεχές ανακάτεμα για να μην κολλήσει. Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

photo: Φιλάρετος Ψημμένος
photo: Φιλάρετος Ψημμένος

Αυτή η αρωματική μαρμελάδα με την εκρηκτική γεύση ταιριάζει στο εορταστικό πρωινό, για να στολίσει ένα κέικ, αλλά μπορεί να συμμετέχει στη μαρινάτα των κρεάτων πριν το ψήσιμο!

(η συνέχεια)

Φ: Γιατρέ μου, είναι σοβαρή η διαταραχή μου αυτή με το χριστουγεννιάτικο δένδρο;
Γ: Αγαπητέ μου, για (συναισθηματική) λούφα, αν μου επιτρέπεται ο όρος, μου φαίνεται παρά για διαταραχή!
Φ: Ε τότε καλά, ανακουφίστηκα! Τι σας χρωστάω;
Γ: Αφήστε 2 - 3 βαζάκια και τα λέμε την άλλη εβδομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Φιλάρετου Ψημμένου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'

Σχολιαστε


έως 2000 χαρακτήρες