Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Γεωπόνε, πώς θα καλλιεργήσω φράουλες;

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Σιροπιαστό κέικ πορτοκάλι με κράνμπερις

της Αλεξάνδρας Μιμίκου Συνταγέςεπιδόρπιο, πρωινό, κέικ, πορτοκάλι, κράνμπερι, σιρόπι

Το πορτοκάλι απογειώνει με το άρωμά του ένα κοινό κέικ ενώ το σιρόπι του το ποτίζει μέσα για μέσα, έτσι μένει ζουμερό για μέρες. Τα μικρά κόκκινα κράνμπερις, που πολλοί τα βρίσκουν κάπως στυφά, ισορροπούν τη γλύκα του σιροπιού. Εκτός του ότι ωφελούν τον οργανισμό πολλαπλώς: είναι πολύ θρεπτικά, με ουσίες αντιοξειδωτικές και ενισχύουν την άμυνά του.

photo: Αλεξάνδρα Μιμίκου
photo: Αλεξάνδρα Μιμίκου

Για το κέικ θα χρειαστούμε:

  • 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 125 γραμ. βούτυρο
  • 200 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
  • 125 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • 50 γραμμάρια cranberries ψιλοκομμένα
  • ξύσμα από δύο πορτοκάλια

Για το σιρόπι θα χρειαστούμε:

  • 80 γραμμ. χυμό πορτοκάλι
  • 120 γραμμ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Στη συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ το γιαούρτι με το αλεύρι και τέλος το ξύσμα πορτοκάλι με τα cranberries. Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στου 175 βαθμούς για 45 ως 50 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε το κεικ από τον φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι - απλά να πάρει μια βράση - και το απλώνουμε με ένα πινέλο στο κέικ όσο είναι καυτό. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αλεξάνδρας Μιμίκου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'