Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το λαχταριστό σπιτικό παγωτό σύκο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μπισκότα με βρώμη, τα δυναμωτικά

της Αμαλίας Λογαρά Συνταγέςμπισκότα, βρώμη, καστανή ζάχαρη, μέλι, κανέλα, κρασί, πορτοκάλι, πρωινό, εύκολα μπισκότα, υγιεινά μπισκότα, εύκολη συνταγή

Θα μπορούσαμε να τα πούμε και μπισκότα «ενέργειας», αφού η βρώμη, καθότι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία, χαρίζει απλόχερα τόνωση και ζωντάνια. Είναι μαστιχωτά, τραγανά και με πολύ ντελικάτη γεύση - ό,τι πρέπει δηλαδή για ένα δυναμωτικό και γευστικό πρωινό γεύμα!

photo: Αμαλία Λογαρά
photo: Αμαλία Λογαρά

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο (γεμάτες)
  • ¼ της κούπας καλαμποκέλαιο*
  • 1 ½  κούπα καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι (γεμάτες)
  • ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • ½ ποτήρι κρασιού μοσχάτο Ρίου, μαζί με  2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 3 ½ κούπες βρώμη
  • μία πρέζα αλάτι

Βάλτε στο πολυμίξερ το βούτυρο, το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, το μέλι, τα μυρωδικά και χτυπήστε τα. Προσθέστε και το κρασί με το κονιάκ. Ανακατέψτε καλά το αλεύρι, το μπέικιν με τη σόδα και το αλάτι, προσθέστε το στο προηγούμενο μίγμα και ανακατέψτε τα.

Όλο αυτό το μίγμα βάλτε το σ’ ένα μπολ κι εκεί προσθέστε τη βρώμη, την κουβερτούρα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατέψτε τα με ένα κουτάλι και αφήστε τα να σταθούν 10 - 15 λεπτά. Πλάστε, με βρεγμένα χέρια, πολύ μικρά μπαλάκια και βάλτε τα αραιά σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήστε τα για 10 - 12 λεπτά στους 170°C, στον αέρα.

photo: Αμαλία Λογαρά
photo: Αμαλία Λογαρά

Όταν βγουν από το φούρνο, αφήστε τα 1 λεπτό στο ταψί για να σφίξουν (αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να διαλυθούν). Στη συνέχεια, με μία σπάτουλα και με προσοχή βάλτε τα ένα-ένα πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Τοποθετήστε τα σε τενεκεδένιο κουτί ή σε γυάλινο δοχείο και κλείστε τα καλά ώστε να μη τραβήξουν υγρασία.

* Μπορείτε να αντικαταστήσετε το καλαμποκέλαιο με ελαιόλαδο. Μόνο που η γεύση τους θα είναι πιο βαριά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αμαλίας Λογαρά

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'