Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Γαύρος σε φύλλο κρούστας και σάλτσα βουτύρου με σαφράν

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Delicious France: η γαλλική γαστρονομία ξαναγιορτάζει

WikiΦεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας, φεστιβάλ, γαλλική κουζίνα, γαστρονομία

Με λίγες μέρες καθυστέρηση, λόγω των γεγονότων στη γαλλική πρωτεύουσα, η μεγάλη γιορτή της γαλλικής γαστρονομίας, τo Φεστιβάλ «Delicious France», επιστρέφει για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα έως τις 15 Δεκεμβρίου. «Θυμίζουμε ότι το Παρίσι εκπέμπει πάντα joie de vivre. Απέναντι στη βαρβαρότητα, αντιτάσσουμε τον γαλλικό πολιτισμό και την αγάπη των Παριζιάνων για τη ζωή και τις ποικίλες απολαύσεις της», αναφέρει η σχετική ανακοίνωσή του φεστιβάλ.

Υπό την αιγίδα του Γαλλικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, τη συμμετοχή γνωστών εστιατορίων καθώς και τη συμβολή γαλλικών brands και αγαπημένων σεφ, το Φεστιβάλ προσκαλεί ερασιτέχνες και ειδικούς να γευθούν τα προϊόντα, την ποιότητα και την ποικιλία της γαλλικής γαστρονομίας. Τι είναι αυτό που κάνει τη γαλλική γαστρονομία μοναδική; Μια χώρα με μακρά γαστρονομική παράδοση και τεχνογνωσία, που ξέρει να δίνει αξία στο κάθε προϊόν ξεχωριστά και να αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, μέσα από τις μεθόδους παραγωγής, τις συνταγές, τις τεχνικές, την τελική παρουσίασή του αλλά και τη στιγμή της απόλαυσης. 

Από τα εμβληματικά μακαρόν, τα αγαπημένα κρουασάν, το χαλαρωτικό απεριτίφ με την ποικιλία των ορεκτικών έως τα πολυβραβευμένα εστιατόρια, τα γκουρμέ πιάτα και τους φημισμένους σεφ, η γαλλική γαστρονομία εκφράζεται με άνεση μέσα από τα πολλά της πρόσωπα, έχοντας επηρεάσει καθοριστικά τις τάσεις και τον χάρτη της παγκόσμιας γαστρονομίας. Το φετινό Φεστιβάλ έρχεται να αναδείξει όλες τούτες τις όψεις της γαλλικής γαστρονομίας από την πιο street εκδοχή με το food truck στην πλατεία Μαβίλη έως τις γκουρμέ προτάσεις των καλύτερων εστιατορίων της Αθήνας και από τα σαββατοκύριακα του αυθεντικού γαλλικού πρωινού στο Ίδρυμα Μ.Κακογιάννη έως το μουσικοχορευτικό απεριτίφ στη Στοά Αρσακείου και τα μοναδικά master classes για τους εκκολαπτόμενους σεφ.

Παράλληλα, δίνει την ευκαιρία σε κάποιους τυχερούς να απολαύσουν γεύματα γαλλικής έμπνευσης στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, να ταξιδέψουν σε γαλλικούς γαστρονομικούς προορισμούς με τον αγαπημένο οδηγό των foodies ανά χείρας ή να εμπλουτίσουν την κουζίνα τους με σκεύη γαλλικής ποιότητας κι αισθητικής! Όσοι επιθυμείτε να ανακαλύψετε τη « γευστική » Γαλλία,  μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα facebook του Φεστιβάλ σε αυτές των χορηγών επικοινωνίας popaganda.gr, gastronomos.gr και στη συχνότητα του Pepper 966. Η διοργάνωση και ο συντονισμός των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ έχουν ανατεθεί από το Γαλλικό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην εταιρεία Sopexa που προωθεί τη γαλλική γαστρονομία ανά τον κόσμο.

Χορηγοί: Sofitel Athens Airport, Delifrance, Pernod Ricard (Champagne MUMM, Lillet), ΙΙΕΚ Etoile,  Air France, Bonduelle, Michelin, Food truck, Fisher, Tefal , Eurofood, Labeyrie, Cœur de Lion, Roquefort papillon, Ile de France, Le Foué, Athens Boogie, Maltezos farm
Χορηγοί Επικοινωνίας: Pepper Radio, Popaganda.gr, Γαστρονόμος, Qzine, Madame Ginger, Funky Cook

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'