Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Olive Oil Seminars: μίλα μου για καλό ελαιόλαδο

του Δημήτρη Μπούτου WikiΒασίλης Φραντζολάς, σεμινάρια ελαιολάδου, Pelion Olive Farms, Olive Oil Seminars, αφίσες

Το ελαιόλαδο που παράγει λάμπει από βραβεία - ο bostanista Βασίλης Φραντζολάς τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί με όλες του τις δυνάμεις στην υπόθεση «ελληνικό ελαιόλαδο», με μελέτη, έρευνα, διεθνή ενημέρωση, εμπειρία.

Όχι μόνο από τη σκοπιά του παραγωγού μα κυρίως του δασκάλου, μέσω συστηματικών σεμιναρίων με όλες τις αναγκαίες γνώσεις: η σωστή καλλιεργητική φροντίδα του δέντρου της ελιάς και η λεπτομερής εξέταση όλων των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθούνται βήμα-βήμα στο ελαιοτριβείο. Κατόπιν, στον δεύτερο κύκλο, καλύπτονται οι γνώσεις για αξιόλογες εξαγωγές τυποποιημένων ελαιολάδων καθώς και οι βασικοί τρόποι αποτελεσματικής προώθησης του προϊόντος. Τούτο το επιβεβαιώνουν και οι επιτυχημένοι μαθητές του, τρανό και πρόσφατο παράδειγμα το άριστο μυκηναϊκό ελαιόλαδο E-LA-WON του Ιωάννη Καμπούρη.

Μεγάλο, βασικό κεφάλαιο, τα χαρακτηριστικά του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου: φρουτώδες, πικρό, πικάντικο. Oι συμμετέχοντες αποκτούν καθοδήγηση, γνώση μα και ικανή εμπειρία, χάρη στις δοκιμές από πολυβραβευμένα ελαιόλαδα και διαφορετικές ποικιλίες που κυριαρχούν στον παγκόσμιο ελαιοκομικό χάρτη.

Μια καλή εισαγωγή στα των σεμιναρίων είναι η αρθογραφία του εντός bostanistas. Κι επειδή κάθε καλός δάσκαλος οφείλει να διευκολύνει τους μαθητές σε όσα έχουν να μάθουν, από το site των σεμιναρίων του διατίθενται εδώ και λίγες ημέρες δύο αφίσες, η πρώτη για την οργανοληπτική αξιολόγηση του ελαιολάδου και η δεύτερη για τις σωστές διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται στο ελαιοτριβείο.

Πώς μαθαίναμε την κλίση των ανώμαλων ρημάτων σε χρόνια μαθητικά; Κάπως έτσι, μια υπενθύμιση των σωστών τεχνικών σχηματοποιημένη, με χαριτωμένο τρόπο, αλλά απολύτως έγκυρη και κατατοπιστική. Εργαλείο πολύτιμο για τους πρωτόπειρους στον χώρο του ελαιολάδου μα και τους ελαιοτριβείς. Η δε μακρύτερη, με τα χαρακτηριστικά ενός ελαιολάδου καλής ποιότητας, είναι πρώτης τάξης μπούσουλας για όσους δεν καλοξέρουμε να το ξεχωρίζουμε μα θέλουμε να μάθουμε να το διαλέγουμε. 

Ελαιοτριβεία, ντελικατέσεν και νέοι παραγωγοί σπεύσατε, είναι οικονομικές και πολύτιμες. Του λόγου μου θα τις σετάρω ευθύς αμέσως στον ελεύθερο τοίχο της κουζίνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'