Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Θερινό ριζότο με θράψαλα Ατλαντικού και μανιτάρια

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Πώς το κουνουπίδι αρέσει σε όλους

της MamaTsita Συνταγέςκουνουπίδι, αυγά, φρυγανιά, παρμεζάνα, τηγάνι

Μπουκίτσες κουνουπίδι με παρμεζάνα. Ή, αλλιώς, πώς να κάνω το παιδί μου να φάει κουνουπίδι. Ετοιμάζεται εύκολα, γρήγορα και μπορεί να φαγωθεί είτε ως σνακ (πολύ πιο υγιεινό από μια σακούλα πατατάκια) ή ως συνοδευτικό του κυρίως γεύματος. Θ' αγαπηθεί και από τους μεγάλους.

photo: MamaTsita
photo: MamaTsita

Θα χρειαστείς:

  • 1 μεσαίο κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • ½ κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • ½ κούπα παρμεζάνα
  • ½ κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • λάδι για το τηγάνισμα

Σε μια κατσαρόλα με βρασμένο, αλατισμένο νερό προσθέτεις το κουνουπίδι για 3-4 λεπτά. Θέλεις απλώς να μαλακώσει ελαφρά, όχι να βράσει.

photo: MamaTsita
photo: MamaTsita

Θα χρειαστείς 3 διαφορετικά μπωλ. Στο ένα θα βάλεις το αλεύρι, στο δεύτερο τα χτυπημένα αυγά και στο τρίτο τη φρυγανιά, ανακατεμένη με την παρμεζάνα και την πάπρικα. Βουτάς τα μπουκετάκια στο αλεύρι, το αυγό και την παρμεζάνα και τηγανίζεις στο καυτό λάδι για 1-2 λεπτά.

Αυτό ήταν. Οι μπουκίτσες κουνουπιδιού με παρμεζάνα τρώγονται ζεστές.

Με αγάπη,
MamaTsita

photo: MamaTsita
photo: MamaTsita

Tip:
Συνόδευσέ τες με μια σως από γιαούρτι, μαγιονέζα και γλυκιά πάπρικα.

Η συνταγή είναι από το blog της MamaTsita

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της MamaTsita

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'