Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το λαχταριστό σπιτικό παγωτό σύκο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Οι μπρουσκέτες του πρωινού

της Μαρίας Πετρίδη Συνταγέςμπρουσκέτες, αυγά, τυρί, αλλαντικά, μανιτάρια

Αν θέλετε κάτι εύκολο μεν, εντυπωσιακό δε για τα πρωινά τραπεζώματα, σάς προτείνω αυτήν εδώ τη συνταγή-παιχνιδάκι.

Photo: loveumadly.com
Photo: loveumadly.com

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 μπαγκέτα
  • 3 αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνια τυρί ένταμ τριμμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 4 φέτες μπέικον
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο μαζί με το μπέικον. Κόβουμε τις μπαγκέτες στα δύο, χωρίζουμε ξανά στα 2 κάθε κομμάτι και αφαιρούμε από μέσα την ψίχα. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την κρέμα γάλακτος και στο τέλος προσθέτουμε το μισό τριμμένο ένταμ, αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε τις 4 πλέον μπαγκέτες σε ένα πυρέξ και τις γεμίζουμε με το κρεμμυδάκι, το μπέικον και το υπόλοιπο ένταμ. Τις περιχύνουμε με το μίγμα των αυγών και τις ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180 °C. Αν αγαπάτε την κέτσαπ, μπορείτε να προσθέσετε λίγη στο σερβίρισμα.

Photo: loveumadly.com
Photo: loveumadly.com

Καλή όρεξη!

Υ.Γ.: Επειδή εγώ δεν τρώω αλλαντικά, όταν τις φτιάχνω για εμένα ή για φίλους που δεν τρώνε κρέας αντί για μπέικον χρησιμοποιώ κομμένα μανιτάρια κονσέρβας, που επίσης τα σοτάρω μαζί με το κρεμμυδάκι. Αν είστε large μπορείτε να τα συνδυάσετε, φροντίστε μόνο οι μπαγκέτες που θα χρησιμοποιείστε να είναι αρκετά βαθιές.

Δείτε το προφίλ της Μαρίας Πετρίδη στο protagon.gr.

Περισσότερα άρθρα της Μαρίας Πετρίδη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'