Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Θερινό ριζότο με θράψαλα Ατλαντικού και μανιτάρια

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Σουφλέ με μαύρη και λευκή σοκολάτα

της Αλεξάνδρας Μιμίκου Συνταγέςσοκολάτα, σουφλέ, βούτυρο, λευκή σοκολάτα, αμαρέτο

Ο χειμώνας έφτασε για τα καλά και είναι ώρα για σοκολάτα. Και όταν λέω σοκολάτα, εννοώ ζουμερό σουφλέ σοκολάτας με σάλτσα λευκής σοκολάτας και κάτι από λεμόνι στο άρωμα.

photo: Αλεξάνδρα Μιμίκου
photo: Αλεξάνδρα Μιμίκου

Για το σουφλέ θα χρειαστείτε:

  • 100 γραμ. σοκολάτα
  • 100 γραμ. βούτυρο αγελάδος
  • 120 γραμ. ζάχαρη
  • 2 αυγά και 2 κρόκους
  • 50 γραμ. αλεύρι

Εκτέλεση:

Λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη ν' αφρατέψουν ελαφρά και προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα. Τέλος προσθέτε το αλεύρι ανακατεύοντας ελαφρά. Βουτυρώνετε 4 φορμάκια σουφλέ και γεμίζετε. Ψήνετε στους 180° C για 15 λεπτά περίπου.

Για τη σάλτσα θα χρειαστείτε:

  • 75 γραμ. λευκή σοκολάτα
  • 150 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ. σούπας Αμαρέτο (αν επιθυμείτε)

Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτια την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα και προσθέτετε τη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε, αν θέλετε, το Αμαρέτο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αλεξάνδρας Μιμίκου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'