Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Χάρτης των Γεύσεων 2015: το κρασί γιορτάζει στη Θεσ/νίκη

Wikiκρασί, Χάρτης των Γεύσεων, έκθεση, οινοποιοί, οινοπαραγωγοί, Θεσσαλονίκη, Wine Plus, Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης

Πλησιάζει ο καιρός για τον Χάρτη των Γεύσεων 2015, τη φημισμένη οινική «ιστορία» της χρονιάς. Για δύο ολόκληρες ημέρες, το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Νοεμβρίου, η Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, θα μετατραπεί σε κατάλληλο σημείο συνάντησης για όσους θέλουν να δοκιμάσουν ένα συναρπαστικά ευρύ φάσμα κρασιών.

Περισσότεροι από 90 οινοποιοί από τις σημαντικότερες ελληνικές αμπελουργικές περιοχές, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς οίνων, θα περιμένουν τους χιλιάδες επισκέπτες, φίλους του κρασιού και επαγγελματίες του χώρου από ολόκληρη την επικράτεια, αλλά πλέον και από το εξωτερικό, για να τους παρουσιάσουν τις γνωστές αγαπημένες επιλογές από τις φημισμένες περιοχές της Ελλάδας και της υφηλίου.

Συγχρόνως, τα φρέσκα κρασιά της εσοδείας 2015, οι νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον όσων παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο του οινικού τομέα. Παράλληλες εκδηλώσεις και μαγειρικές επιδείξεις από κορυφαίους chef και ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης εμπλουτίζουν την «παιδεία του κρασιού» και την «εμπειρία της γεύσης» που προσφέρει.

Συμβάλλοντας ουσιαστικά και στον εμπλουτισμό του πολιτιστικού-τουριστικού «πνεύματος» της Θεσσαλονίκης, το δεκαήμερο πριν υψωθεί η αυλαία του, «Ο Χάρτης των Γεύσεων βγαίνει στην πόλη» και υποστηρίζει σειρά εκδηλώσεων για το κρασί και τις αρμονίες του, που θα πραγματοποιηθούν σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, deli, κάβες κλπ.

Η διοργανώτρια εταιρεία Wine Plus, ετοιμάζει τον Χάρτη των Γεύσεων 2015 με προσοχή και συνέπεια προς τους εκθέτες και το πλήθος των επαγγελματιών και καταναλωτών που τον περιμένουν με ανυπομονησία, ώστε να αποτελέσει για ακόμη μία χρονιά την πιο σημαντική ετήσια συνάντηση του κόσμου του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Χάρτης των Γεύσεων 2015 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Wine Plus.
Τηλ. 2310 888311 / info@wineplus.gr / www.wineplus.gr

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'