Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Μπακαλιάρος: όλα για το κουρκούτι και το «κρατς»!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Genius in Gastronomy: μαθαίνοντας για το κρασί

WikiGenius in Gastronomy, Cookery Club Μαθήματα Μαγειρικής, κρασί, γευσιγνωσία, sommelier

Ένας κύκλος μαθημάτων που απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα μυστικά για το κρασί μέσω της γευσιγνωσίας και, ασφαλώς, της απόλαυσης. Οι χαρισματικοί οινογνώστες και sommeliers από τη Genius In Gastronomy “μεθάνε” με τις γνώσεις τους στα Μαθήματα Μαγειρικής (δείτε εδώ τα αναλυτικά). Μαθήματα ιδανικά για όσους εργάζονται στην εστίαση, ασχολούνται με την εξυπηρέτηση ή θέλουν απλώς να εντρυφήσουν στον χώρο της γευσιγνωσίας και των κρασιών.

Σε κάθε γευσιγνωσία ένας εξειδικευμένος Sommelier διδάσκει τους ενδιαφερόμενους πολλά και πολύτιμα: σωστούς τρόπους για να μπορούν να μυρίζουν πριν γευτούν, να αντιλαμβάνονται, να γεύονται, να αισθάνονται αρώματα και γεύσεις. Όσοι συμμετάσχουν θα εκπαιδευτούν αναγνωρίζοντας αρώματα από δεκάδες γνώριμα είδη τροφίμων, φρούτων, αρωματικών και μπαχαρικών. Επιλεγμένοι οίνοι συνοδεία εδεσμάτων, συνδυάζοντας γεύσεις και ποικιλίες και αποφασίζοντας τι ταιριάζει ιδανικά στον ουρανίσκο.

Επίσης σε κάθε γευσιγνωσία οι συμμετέχοντας θα δοκιμάζουν από 8-10 ετικέτες κρασιών, συνοδεία των απαραίτητων εδεσμάτων. Κάθε συνάντηση γευσιγνωσίας διαρκεί 3 ώρες και παραδίδεται από επαγγελματίες γευσιγνώστες. Η όλη εμπειρία προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να μπορεί κανείς να γεύεται με όλες του τις αισθήσεις. Στόχος, άλλωστε, είναι να εντείνει το πάθος μας για κάθε καλή γεύση.

Συνοπτικά, η θεματολογία Κύκλου Γευσιγνωσίας Κρασιού έχει ως εξής:

  • Γνωριμία με το κρασί - από το αμπέλι στη φιάλη
  • Αρχές γευσιγνωσίας
  • Βαρέλι & κρασί: μύθος & πραγματικότητα - αξιολόγηση κρασιού
  • Το ιδανικό κελάρι & αγορά κρασιών - τα ελαττώματα του κρασιού
  • Ο ελληνικός αμπελώνας, νομοθεσία & ποικιλίες
  • Σερβίρισμα κρασιού & αρμονία με το φαγητό

Ημερομηνίες διεξαγωγής:
11 Νοεμβρίου, 18 Νοεμβρίου, 25 Νοεμβρίου 2015
2 Δεκεμβρίου, 9 Δεκεμβρίου, 16 Δεκεμβρίου 2015

Τοποθεσία:
Λεωφόρος Βουλιαγμένης, 299
Άγιος Δημήτριος, 173 43

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Τηλέφωνο: 210 98 82 378
Email: info@mathimatamageirikis.gr

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα των Genius in Gastronomy, geniusingastronomy.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'