Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Σπιτικό παστέλι: με σουσάμι, αμύγδαλο ή φιστίκι;

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Κρέμα λεμονιού για άφθαστες τάρτες

του Δημήτρη Μπάνη Συνταγέςλεμόνια, κρέμα λεμονιού, τάρτα

Σιγά-σιγά πλησιάζει η εποχή για τα καλά λεμόνια, ευκαιρία λοιπόν για μια συνταγή για κρέμα λεμονιού-πασπαρτού. Ταιριάζει να την δοκιμάσετε μαζί με κουλουράκια, απλωμένη πάνω σε τσουρέκι, με φρυγανισμένο ψωμί ή και scones. Όμως η καλύτερη θέση της είναι σε λεμονάτη τάρτα και ιδού η δική μου εκδοχή από τη μακρινή Μελβούρνη για να πετύχετε τις πιο γευστικές τάρτες. 

photo: Δημήτρης Μπάνης
photo: Δημήτρης Μπάνης

Κρέμα λεμονιού

Υλικά για 16 μερίδες - 2 μεγάλες τάρτες

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 900 γρ. αυγά
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • ξύσμα από 6 λεμόνια

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα. Αφού στύψουμε τα λεμόνια, προσθέτουμε το χυμό στον μείγμα ζάχαρης - ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε τα αυγά καλά σε ένα μεσαίο μπολ και εκεί προσθέτουμε τα προηγούμενα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Περνάμε το μίγμα από σήτα (ή κόσκινο).

Αφού έχουμε ετοιμάσει τη βάση της τάρτας (τη βασική οδηγία για γλυκιές τάρτες θα την βρείτε εδώ) , ή έχουμε προμηθευτεί μια προψημένη, ρίχνουμε το μείγμα ώσπου να γεμίσει μέχρι επάνω την τάρτα. Ψήνουμε στους 120 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα. Βγάζουμε από τον φούρνο, περιμένουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με παγωτό ή μια κουταλιά χτυπημένη crème fraîche.

*ο Δημήτρης Μπάνης είναι φίλος-αναγνώστης του bostanistas.gr, ζει και εργάζεται στη Μελβούρνη ως pastry chef chocolatier.

**Περισσότερα για τον Δημήτρη Μπάνη στο σχετικό άρθρο της Κικής Τριανταφύλλη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'