Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Ραντεβού στου Μιράν!

του Δημήτρη Μπούτου WikiΑθήνα, Μιράν, παστουρμάς, λουκάνικο, σουτζούκι, παστράμι, εκδηλώσεις

Η χαρά του λιχούδη: όσο φθινοπωριάζει, οι γιορτές στο αλλαντοπωλείο του ΜΙΡΑΝ πληθαίνουν. Το ερχόμενο Σάββατο, αύριο δηλαδή, για όσους μείνουμε στην Αθήνα, το ιστορικό παστουρματζίδικο και αλλαντοπωλείο ΜΙΡΑΝ διαθέτει τα έξοχα αρτύματά του για να τα μαγειρέψουν χέρια έμπειρα και επιδέξια: Ελένη Ψυχούλη, Βασίλης Καλλίδης και Τάσος Αντωνίου.

Παστουρμάς, σουτζούκι και κάμποσα ακόμα εκλεκτά προϊόντα από παραγωγούς όλης της χώρας θα περάσουν από τηγάνια και κατσαρόλες για να τα δοκιμάσουν οι παρευρισκόμενοι. Η γευστική γιορτή θα ξεκινήσει περί τις 11.30 το πρωί. Η είσοδος, ασφαλώς, ελεύθερη.

Οι συστάσεις για τις νοστιμιές του αλλαντοπωλείου περιττεύουν. Ανάμεσά τους ο έκτακτος παστουρμάς βόειου κρέατος, ωρίμανσης 25 και πλέον ημερών, παρασκευασμένος με τις παραδοσιακές οικογενειακές τεχνικές. Παστράμι, λουκάνικο και σουτζούκι πρώτης ποιότητας (αδυναμία μου το καυτερό της Καισαρείας, από βοδινό) - οι σταθεροί πελάτες του, χρόνια και χρόνια, ομνύουν στο όνομά του. Οι πιο πρόσφατοι δεν χορταίνουμε δοκιμές: παστουρμάς από κρέας καμήλας, δυσεύρετος, με ανάλαφρη γεύση. Κάθε φορά στη σακούλα μου μπαίνει και λίγος ακόμα από φιλέτο κομμένο κόντρα, μαλακός και με αρκετό λιπάκι, ό,τι πρέπει για τηγάνι δίπλα σε αυγά ή πατάτες. Το ιδεώδες μεσημεριανό της τελευταίας στιγμής, στην κορυφή της πείνας.

Οι αδερφοί Κουρουνλιάν, Κρικόρ και Μιράν, θα βάλουν, λοιπόν, τα μεζεδάκια και τα λουκάνικα, οι μάγειροι τις ψησταριές. Για τα συνοδευτικά τους φροντίζουν ο Λουμίδης Παπαγάλος, με αρωματικό καφέ στην υποδοχή και η μπύρα Άλφα που θα ακομπανιάρει τα μεζεκλίκια.

Κρατήστε τη διεύθυνση, Ευριπίδου 45, και αν περιδιαβαίνετε το κέντρο Σάββατο μεσημέρι, περάστε για ένα νόστιμο κέρασμα.

Αναλυτικά η ιστορία και τα καλούδια εδώ: www.miran.gr

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'