Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τα ονομαστά χαρμάνια της Samba Café

του Δημήτρη Μπούτου Παραγωγοί + προϊόντακαφές, Samba Café Coffee Roasters, ελληνικές επιχειρήσεις, διακρίσεις

Ναι, τα προσεγμένα χαρμάνια και ο καλοκαβουρδισμένος καφές μπορούν να είναι (και) ελληνική υπόθεση. Οι σοβαροί καφεμανείς γνωρίζουν ήδη, για τους υπόλοιπους ιδού τα χαρμόσυνα χαμπέρια της Samba Café Coffee Roasters: μια ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση, η οποία από το 1979 επεξεργάζεται και διανέμει, σε ολόκληρη τη χώρα, υψηλής ποιότητας ποικιλίες καφέ, όλων των ειδών, διακρίθηκε παγκοσμίως.

Στα περί της επιχείρησης, με λίγα λόγια: Συλλογή της αφρόκρεμας, από τις καλύτερες χώρες-παραγωγούς του κόσμου, και μετά ξεκινά το παιχνίδι με τα χαρμάνια για μερακλίδικο ελληνικό καφέ, δυνατό εσπρέσο, αρωματικό φίλτρου αλλά και πιο ζόρικα κόλπα, καφέδες βιολογικούς, custom blends και κάθε λογής ροφήματα. Μετρά ήδη 35 και πλέον χρόνια στα πράγματα - η αρχή έγινε με τον δραστήριο Στέφανο Καλαφατά. Τώρα, με τον Κώστα Καλαφατά στα ηνία, περνά σε μια περίοδο δεύτερης ακμής, με την πολύτιμη στήριξη της εξειδίκευσης και της τεχνολογίας μα και με την παλιάς κοπής γνώση και μεράκι για προϊόντα καφέ που κάνουν στράκες.

Κώστας Καλαφατάς
Κώστας Καλαφατάς

Φυσικό επακόλουθο τούτης της επιμονής σε καφέ άριστης ποιότητας το πρώτο βραβείο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Coffee in Good Spirits 2015 στο Gothenburg της Σουηδίας. Η Samba Café Coffee Roasters και ο barista Γιώργος Κουτσουμπάρδης κέρδισαν την πρώτη διάκριση στην κατηγορία cocktail με βάση καφέ. Σκληρή, πολύωρη προετοιμασία, αμέτρητες δοκιμές και άλλα τόσα ποτήρια λερωμένα, αξιοποιώντας όμως έναν από τους καλύτερους καφέδες του κόσμου (Ninety Plus Ethiopian Kemgin W2 - για τους γνωρίζοντες) περίτεχνα καβουρδισμένο από την ομάδα της Samba Café.

Από εδώ και στο εξής; Πρωταρχικός τους σκοπός μέσα από διαρκή έρευνα και εκπαίδευση να καβουρδίζονται οι καλύτεροι καφέδες στην Ελλάδα. Και αυτό θα πετύχει εξασφαλίζοντας απευθείας σχέσεις με παραγωγούς. Στα προσεχή σχέδια και η δημιουργία νέων τύπων ελληνικού καφέ (από καφέδες ανώτερης ποιότητας, speciality) με την ταυτόχρονη ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου για τη διάθεσή του.

Κατά τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη της, Κώστας Καλαφατά: «στην Ελλάδα, η τάση για αναζήτηση εμπειρίας καφέ είναι συνεχώς αυξανόμενη και συγκρίνεται πλέον με αυτή του φαγητού και του κρασιού. Ως αμιγώς ελληνική εταιρεία, επενδύουμε στη δημιουργία νέων γεύσεων ελληνικού καφέ. Θέλουμε να επενδύσουμε στην παράδοσή μας και να κάνουμε τον ελληνικό καφέ παγκόσμια τάση».

Λίγη υπομονή ακόμη για τους εν Αθήναις καθώς το 2016 προβλέπεται η δημιουργία ενός εξειδικευμένου καταστήματος περί το κέντρο. Ως bostanistas και λάτρεις του καλού καφέ, θα παρακολουθούμε στενά τα νεότερά τους. 

Για περισσότερα και πιο αναλυτικά, στην επίσημη σελίδα της επιχείρησης sambacafe.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Παραγωγοί + προϊόντα'