Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μαθήματα Μαγειρικής & Genius in Gastronomy

WikiGenius in Gastronomy, Cookery Club Μαθήματα Μαγειρικής, κρασί, sommelier, γαστρονομία

Ακόμα και για το καθημερινό τραπέζι, ξέρουμε ποιο κρασί ταιριάζει με ό,τι μαγειρεύεται στον φούρνο ή την κατσαρόλα; Αλλά και στα επίσημα, πιο γιορτινά τραπεζώματα, ποια ετικέτα θα επιλέξουμε; Πού μπορεί κανείς να βρει σπάνιες, ελληνικές ποικιλίες σε φιάλη;

Σε αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα περί παντρέματος φαγητού με κρασί βάλθηκαν να απαντήσουν το Cookery Club «Μαθήματα μαγειρικής» και οι Genius in Gastronomy, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν σειρά μαθημάτων οίνου, αποσταγμάτων και γαστρονομίας. Κάθε νόστιμο μάθημα συνδυάζεται γευστικά με μικρές γεύσεις ή κανονικό γεύμα.

Η οινοχοΐα αποτελεί αντικείμενο ανεξερεύνητο από τους περισσότερους Έλληνες, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες. Εδώ έρχονται οι Genius in Gastronomy για να μεταδώσουν όλη τη μαγεία του οινικού κόσμου. Από την ομάδα τους, ο Γιώργος Λούκας έχει ανακυρηχθεί Καλύτερος Έλληνας Sommelier, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Sommelier το 2002 και στον Παγκόσμιο το 2004. Είναι κριτής διεθνών διαγωνισμών κρασιού και στο παρελθόν συνεργάστηκε ως sommelier με εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin και αναγνωρισμένα ξενοδοχεία και resort σε όλη την Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ορισμένα από αυτά και προετοιμάζει υποψήφιους διαγωνιζόμενους σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς. 

Από την άλλη πλευρά, η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική δεν ανήκουν πλέον μόνο στα εστιατόρια. Όλο και περισσότεροι απασχολούμαστε δημιουργικά μαγειρεύοντας. Το cookery club «Μαθήματα Μαγειρικής» είναι ένα ιδεώδες περιβάλλον για όσους ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με τη γαστρονομία μέσα από διαδραστικά μαθήματα και δραστηριότητες. Ο κατάλληλα οργανωμένος χώρος του όχι μόνο προσφέρει εκπαίδευση αλλά κυρίως μεταδίδει την αγάπη που αισθάνονται οι ιθύνοντες για το φαγητό και την ετοιμασία του. Στο cookery club «Μαθήματα Μαγειρικής» μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, γαστρονομίας και ενδιαφέρουσες γευσιγνωσίες, τόσο για ερασιτέχνες όσο και για επαγγελματίες. Με βραβεία κοινωνικής προσφοράς στα Makro Awards, επαίνους για εξαιρετικές υπηρεσίες σε τουρίστες και αναγνωρισμένο από το κράτος, ο χώρος «Μαθήματα Μαγειρικής» αντιπροσωπεύει επάξια τη γαστρονομική τέχνη!

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα Μαθήματα Μαγειρικής στο τηλέφωνο 210 98 82 378 και το e-mail lila@mathimatamageirikis.gr ή με τη Genius in Gastronomy στο τηλέφωνο 212 10 06 520  και το e-mail: gloukas@geniusingastronomy.

Who is who:

Cookery Club «Μαθήματα Μαγειρικής»
Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 2006 αλλά ο νέος τους χώρος πήρε γεύση το 2013 στη Βουλιαγμένης. Γεμάτος δυνατότητες, ανθρώπους που αγαπούν την γαστρονομία, τις τέχνες, την όμορφη ατμόσφαιρα, με διάθεση που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Στην ομάδα τους, πίσω από το project, η Λίλα Καραποστόλη, ο Γιώργος Κανξίδης και ο Chef Νίκος Μακρυμίχαλος.
Περισσότερα εδώ: mathimatamageirikis.gr

Genius in Gastronomy
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2010 με κύριο αντικείμενο το κρασί, την μπίρα και τα αποστάγματα, από τον Sommelier Γιώργο Λούκα με εμπειρία πολλών ετών και διακρίσεις στο χώρο της οινοχοΐας και της εστίασης. Με τη βοήθεια εξειδικευμένης ομάδας συνεργατών sommeliers αλλά και γνωστών δημοσιογράφων οίνου, οργανώνουν ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά courses με θέμα το κρασί, την μπίρα και τα αποστάγματα. Απευθύνονται σε επαγγελματίες και ιδιώτες.
Περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα τους: geniusingastronomy.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'