Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Fistiki Festival, πάμε Αίγινα

Παραγωγοί + προϊόνταφιστίκια, Αίγινα, φεστιβάλ, Aegina Fistiki Fest

Αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε ένα ταξιδάκι στην Αίγινα για τη μοναδική γιορτή του φιστικιού που πραγματοποιείται όπως κάθε χρόνο με πυρήνα την εμπορική έκθεση στο λιμάνι.  

Το Aegina Fistiki Fest, τετραήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στο Π.Ο.Π προϊόν του νησιού, που είναι παγκόσμια γνωστό για τη μοναδική ποιότητα και τη γεύση του, διοργανώνεται φέτος για έκτη συνεχόμενη χρονιά, από τον Δήμο Αίγινας και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αίγινας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

Καρδιά του Φεστιβάλ είναι η εμπορική έκθεση που πραγματοποιείται κατά μήκος της προβλήτας. Περισσότεροι από 40 εκθέτες παρουσιάζουν τα προϊόντα τους, το αιγινήτικο φιστίκι, τα παράγωγα και τις λιχουδιές, που το περιέχουν ως πρώτη ύλη τους, καθώς και μια σειρά από άλλα προϊόντα που παράγονται στην Αίγινα. Ανάμεσά τους θα βρείτε αγροτικά προϊόντα, χειροποίητα κεραμικά, κοσμήματα, κεντήματα και πολλά εδέσματα.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιούνται επίσης πολλές εκδηλώσεις πολιτισμού, γαστρονομίας και παιδικής ψυχαγωγίας, ομιλίες, ξεναγήσεις και ημερίδες, πάντα με πυρήνα την εμπορική έκθεση που απλώνεται κατά μήκος της κεντρικής παραλιακής λεωφόρου της πόλης. 

photo:cookingrhythms.com/
photo:cookingrhythms.com/

Αν βρεθείτε, λοιπόν, στην Αίγινα αυτό το Σαββατοκύριακο, κάντε μια βόλτα στην προβλήτα και μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το εμβληματικό κτίριο του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου της Αίγινας όπου πραγματοποιείται η εικαστική παρέμβαση/εγκατάσταση «επιφυλακή» των Κώστα Βαρώτσου, Βένιας Δημητρακοπούλου και Δανάης Στράτου αλλά και τον Πύργο του Μάρκελου όπου εκτίθενται έργα σπουδαίων καλλιτεχνών όπως ο Παύλος Σάμιος, η Κατερίνα Γιάννακα κ.ά.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Παραγωγοί + προϊόντα'